Το αληθινό Game of Thrones γραμμένο σε βασιλικά συμβόλαια


Ένα προγαμιαίο συμβόλαιο του 1326 μεταξύ του Εδουάρδου Γ’ και της Φιλίπα του Αινώ βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο με τιμή εκτίμησης 100.000 – 150.000 λίρες. Το συμβόλαιο είναι γραμμένο σε λεπτό δέρμα και αποτελεί ένα τεκμήριο που θα καθορίσει τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν και την απομάκρυνση από το θρόνο του Εδουάρδου Β΄.

Βασικό ρόλο σε αυτή τη γαμήλια πράξη έχει παίξει η Ισαβέλα, σύζυγος του Εδουάρδου Β΄, που σχεδίαζε να ανατρέψει τον σύζυγό της και να τον αντικαταστήσει με τον 13χρονο γιο του στο θρόνο της Αγγλίας.

Το συμβόλαιο έγινε όταν η Φιλίππα ήταν 11 ετών και η προίκα της θα ήτα χρήσιμη για την ανατροπή του βασιλιά της Αγγλίας. Η Ισαβέλα, με τη συνδρομή του εραστή της Ρότζερ Μόρτιμερ κατόρθωσαν να φυλακίσουν τον εν ενεργεία βασιλιά. Την εξουσία ανέλαβε η Ισαβέλλα της Γαλλίας μαζί με τον εραστή της και ενώ ο μικρός Εδουάρδος Γ ήταν τυπικά βασιλιάς, η θέση του ήταν αβέβαιη.

Ο γάμος του Εδουάρδου Γ΄και της Φιλίππα κράτησε μέχρι το θάνατο της βασίλισσας το 1369 και ήταν ευτυχισμένος ενώ το βασιλικό ζεύγος έκανε 13 παιδιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ