Κίνα: 78 οι νεκροί από την μεγάλη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο – video

Στους 78 ανέρχονται οι νεκροί από την τεράστια έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν ζιζανιοκτόνα στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση διέταξε τη διενέργεια εθνικής έρευνας μετά το βιομηχανικό αυτό δυστύχημα που είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της χώρας.

Συνολικά 566 άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμη, εκ των οποίων 66 φέρουν βαριά τραύματα και 13 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους 28 ανθρώπους που φέρονταν ως αγνοούμενοι, τελικά τρεις βρέθηκαν ζωντανοί, ενώ ο θάνατος των άλλων 25 επιβεβαιώθηκε βάσει εξετάσεων DNA, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Γιαντσένγκ, ο Κάο Λουμπάο.

Ο δήμος της Γιαντσένγκ διευκρίνισε ότι 89 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δεν μπορούν να κατοικηθούν και θα καταστραφούν, και οι ένοικοί τους θα εγκατασταθούν αλλού.Συγκέντρωση τοξικών προϊόντων 111 φορές πάνω από τα κανονικά επίπεδα!

Το Γραφείο Οικολογίας της επαρχίας έκανε λόγο σήμερα για την παρουσία σε παρακείμενο ποταμό τοξικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις 111 φορές υψηλότερες σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο σαφώς αν η παρουσία των ρυπογόνων αυτών στοιχείων όπως το νιτρικό αμμώνιο και η ανιλίνη προέκυψαν ως άμεση συνέπεια της έκρηξης ή αν τα στοιχεία αυτά υπήρχαν πριν από την καταστροφή.

Η εταιρία Tianjiayi Chemical, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ιδρύθηκε το 2007 και απασχολούσε 195 εργαζόμενους. Παράγει χημικά προϊόντα όπως ανισόλη, μια πολύ εύφλεκτη ένωση που η οσμή της μοιάζει με αυτή του γλυκάνισου.

Η εταιρία επικρίθηκε κατά το παρελθόν επανειλημμένα για την μη τήρηση των κανονισμών για το περιβάλλον, σύμφωνα με την αρμόδια τοπική αρχή για θέματα περιβάλλοντος. Το 2015 και το 2017 επιβλήθηκε στην εταιρία πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας για τα στερεά απόβλητα και τα λύματα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here