ΤΩΡΑ: Χαμός στις εθνικές οδούς – Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, με τους Αθηναίους να αναζητούν λίγες ημέρες χαλάρωσης μακριά από την πρωτεύουσα. 

Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ από την Παρασκευή ενώ πολλοί έφυγαν ακόμα και για ημερίσιες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (25 Μαρτίου) ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων.

Από νωρίς το απόγευμα η κίνηση είναι πολύ αυξημένη τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου, ενώ τα λεωφορεία που φτάνουν στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων είναι γεμάτα.

Στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ κατά διαστήματα πηγαίνουν ακόμα και σημειωτόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται πριν από τους σταθμούς διοδίων, με τους οδηγούς να χρειάζονται 10 – 15 περίπου λεπτά για να φτάσουν στο ταμείο. Από τα Μέγαρα μέχρι την Ελευσίνα τα οχήματα έχουν κατακλύσει και τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και απαιτείται υπομονή μέχρι να περάσουν τα διόδια και να «σπάσουν» στη συνέχεια προς Αττική οδό και λεωφόρο Αθηνών.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην είσοδο της Αθηνών – Λαμίας. Τα οχήματα μειώνουν ταχύτητα στο ύψος της Θήβας και μέχρι τα διόδια Αφιδνών οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές. Στις 19:00 το απόγευμα, στην είσοδο του Κηφισού καταγράφεται πυκνή ροή οχημάτων.

Η Τροχαία είναι επί ποδός για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στην πρωτεύουσα με ασφάλεια.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Αθήνας ενώ οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν την… τιμητική τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here