Πως να επιλέξετε ένα καλό συναγερμό αυτοκινήτου


Αναμφίβολα με τόσους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι περιουσίες μας (κινητές κι ακίνητες) στις μέρες μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις θωρακίσουμε επιλέγοντας ένα καλό σύστημα συναγερμού.

Ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι εξαιρετικά πιθανό να αποτρέψει τους κλέφτες από το να στοχοποιήσουν το αυτοκίνητό σας, μιας και θα είναι πιο δύσκολος στόχος από ένα άλλο που δεν θα έχει συναγερμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα και μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, μιας και με την ίδια ταχύτητα που βελτιώνονται τα αντικλεπτικά σύστημα, βελτιώνονται και οι τεχνικές παράκαμψης αυτών.

Ομολογουμένως οι συναγερμοί έχουν εξελιχθεί κατά πολύ στο πέρασμα των χρόνων, ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει έξυπνες και παραμετροποιήσιμες συσκευές. Πέρα από το κλασικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα, ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα, μέχρι και να ενεργοποιήσει τον κινητήρα εξ αποστάσεως, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μέσω του έξυπνου κινητού σας τηλεφώνου να ελέγχετε και να παρακολουθείτε το όχημά σας.

Αρχικά καλό θα ήταν επιλέξετε μια επώνυμη κι αξιόπιστη μάρκα, που θα προσφέρει ένα σύγχρονο σύστημα (οι κυλιόμενοι κωδικοί με προστασία αντιγραφής είναι αυτονόητοι για την εποχή μας), το οποίο θα σας παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του χειριστηρίου. Πάνω σε αυτό απεικονίζονται οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα διαθέτουν και μια σειρά εντολών για απομακρυσμένο έλεγχο. Όπως για παράδειγμα η δυνατότητα της απομακρυσμένης απενεργοποίησης του κινητήρα, που σας επιτρέπει να το σβήσετε το μοτέρ, αν αντιληφθείτε απόπειρα κλοπής. Καλό θα ήταν το σύστημα που θα επιλέξετε να παρέχει την δυνατότητα εντοπισμού μέσω GPS, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του οχήματός σας στην περίπτωση που γίνει η κλοπή!

Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα.

Δώστε μεγάλη προσοχή στην εγγύηση, την συμβατότητα  και στην αξιοπιστία του κάθε συναγερμού πριν προβείτε στην οποιαδήποτε αγορά! Καλό θα ήταν να εμπιστευτείτε κάποια επώνυμη μάρκα και να μην εμπιστευτείτε απλά την ιντερνετική προσφορά που θα δείτε στο mail σας! Όπως και σε κάθε άλλη μας αγορά, το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση, η οποία θα αναγράφει το χρόνο διάρκειας και τι ακριβώς καλύπτει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ