Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που τα Ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν την Λωρίδα της Γάζας


Νέο “κύκλο” βομβαρδισμών στην Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν οι Ισραηλινές δυνάμεις το απόγευμα της Δευτέρας (25.03.2019).

Η Ισραηλινή αεροπορία μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή που μαχητικό βομβαρδίζει κτίριο στην Λωρίδα της Γάζας.

Αναφέρει στην ανάρτηση ότι ο βομβαρδισμός είναι κατά θέσης της Χαμάς. Πηγές αναφέρουν πως αυτό είναι το γραφείο του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στη Γάζα.

«Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στοχοθέτησαν το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε» στη συνοικία Ριμάλ, αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Χανίγιε βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα.

Νωρίτερα Παλαιστίνιοι είχαν εξαπολύσει ρουκέτες προς τις Ισραηλινές δυνάμεις, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, στο βόρειο τμήμα του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς, μία θέση που επλήγη ήταν μια ναυτική βάση της Χαμάς δυτικά της πόλης της Γάζας κι άλλη μία ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα.

Και οι δύο θέσεις πιθανόν είχαν εκκενωθεί, καθώς η Χαμάς είχε ειδοποιηθεί από ώρες για τους επικείμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σθεναρή απάντηση για την επίθεση με ρουκέτα νωρίτερα, κατά την οποία τραυματίστηκαν 7 Ισραηλινοί.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ