Project Gateway: Η μυστική μελέτη του Πενταγώνου απέδειξε ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική


Μια μελέτη που διεξήχθη από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού των ΗΠΑ ανέφερε ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική, επειδή η συνείδηση «δεν πεθαίνει ποτέ».

Με τίτλο «Ανάλυση και αξιολόγηση της διαδικασίας Gateway», η 29σέλιδη έκθεση συντάχθηκε από τον αντισυνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού Wayne M McDonnell το 1983 και αποχαρακτηρίστηκε από τη CIA το 2003.

Η έρευνα επανήλθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την κωμικό Σάρα Χόλκομπ, με έδρα το Σικάγο, να συνοψίζει τα ευρήματα λέγοντας: «Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική».

«Η συνείδηση είναι ενέργεια και υπάρχει έξω από την κατανόηση της πραγματικότητας», είπε ο Holocomb, παραφράζοντας τη σελίδα 19 της έκθεσης πληροφοριών του McDonnell για τον στρατό. ‘Και η ενέργεια… δεν πεθαίνει ποτέ’.

Η επίσημη μελέτη του Πενταγώνου που προκαλεί ανατέθηκε για να κατανοήσει καλύτερα τι έκαναν οι συνάδελφοί του στις στρατιωτικές πληροφορίες στέλνοντας προσωπικό σε ένα μικρό ινστιτούτο στο Charlottesville της Βιρτζίνια που εργαζόταν πάνω στην ‘Εμπειρία της Πύλης’.

Το μυστικό τότε έργο ‘Gateway’, με βάση την ανάλυση του McDonnell, ήταν ‘ένα σύστημα εκπαίδευσης σχεδιασμένο να φέρει αυξημένη δύναμη, συγκέντρωση και συνοχή… να αλλάξει τη συνείδηση’.

Από εκεί και πέρα, ο φιλόδοξος στόχος της Gateway ήταν να μετατοπίσει τη συνείδηση του ασκούμενου «εκτός της φυσικής σφαίρας, ώστε τελικά να ξεφύγει ακόμη και από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου».

1.jpg

Τουλάχιστον σύμφωνα με τον McDonnell, οι ανακαλύψεις του Ινστιτούτου Monroe που κατέληξαν να ενισχύσουν την υπόθεση της μετενσάρκωσης ήταν βαθιές.

‘Όταν η συνείδηση επιστρέφει στο Απόλυτο [η ορολογία του Μονρόε για ένα πεδίο εκτός χωροχρόνου] φέρνει μαζί της όλες τις αναμνήσεις που έχει συσσωρεύσει μέσω της εμπειρίας στην πραγματικότητα’, όπως αποστάζει τη διαπίστωση του Ινστιτούτου ότι οι αναμνήσεις μεταδίδονται από ζωή σε ζωή μέσω της μετενσάρκωσης.

Ή, όπως το έθεσε πιο περιεκτικά ο Holocomb σε ένα από τα πολλά βίντεο των χρηστών του TikTok που γοητεύτηκαν από τη μεταφυσική μελέτη του αμερικανικού στρατού: «Είσαι σίγουρος ότι η μετενσάρκωση είναι νόμιμο πράγμα; Ναι.

Ο κωμικός, ο οποίος κάνει αναρτήσεις ως @mad_hatter_news στο TikTok, αναφέρθηκε επίσης σε ένα τεράστιο σώμα ερευνών από το κοντινό Τμήμα Αντιληπτικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, το οποίο έχει συγκεντρώσει μια βάση δεδομένων με πάνω από 2.500 περιπτώσεις δηλωμένης μετενσάρκωσης.

Πολλές από τις περιπτώσεις αφορούσαν παιδιά κάτω των πέντε ετών που ισχυρίζονταν ότι θυμούνται «αναμνήσεις από μια προηγούμενη ζωή που ισχυρίζονται ότι έζησαν».

‘Γιατί τα παιδιά;’ συνέχισε η Holocomb στην ανάρτησή της. ‘Φαίνεται ότι είναι αυτά που θυμούνται πιο εύκολα τις προηγούμενες ζωές τους’.

Αλλά η μελέτη Gateway διερεύνησε περισσότερα από απλά μεθυστικά πνευματικά ζητήματα μετενσάρκωσης, τη φύση της συνείδησης και τη μετά θάνατον ζωή.

Η έκθεση του υπολοχαγού McDonnell ως μέλους της Διοίκησης Πληροφοριών και Ασφάλειας του αμερικανικού στρατού (INSCOM) αφορούσε την ψυχική κατασκοπεία κατά μήκος του αστρικού επιπέδου. Η ψυχική κατασκοπεία περιλαμβάνει τη χρήση υποτιθέμενων παραφυσικών ικανοτήτων για κατασκοπεία.

Το 1983, επικεφαλής της INSCOM ήταν ο υποστράτηγος Albert Stubblebine III, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ψυχικού πολέμου στον αμερικανικό στρατό.

Ο Joe McMoneagle – ο οποίος υπηρέτησε ως Remote Viewer No1. σε ένα από τα προγράμματα ψυχικής κατασκοπείας του υποστράτηγου Stubblebine – έχει πει ότι ο δικός του ρόλος ήταν να χρησιμοποιεί την τηλεπισκόπηση για να κατασκοπεύει τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και να συλλέγει πληροφορίες.

Πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια ως λεγόμενος «τηλεθεατής», εργαζόμενος στο Fort Meade στο Μέριλαντ, όπου βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

‘Το ποσοστό επιτυχίας μου ήταν περίπου 28 τοις εκατό’, δήλωσε ο McMoneagle. ‘Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ καλό, αλλά μας έφεραν για να ασχοληθούμε με τις απελπιστικές υποθέσεις’.

‘Οι πληροφορίες μας διασταυρώνονταν στη συνέχεια με κάθε άλλη διαθέσιμη πληροφορία για τη δημιουργία μιας συνολικής εικόνας. Αποδειχθήκαμε αρκετά χρήσιμοι «κατάσκοποι»».

2.jpg

Σήμερα, στη συνταξιοδότησή του, ο McMoneagle είναι μέλος του συμβουλίου συμβούλων και εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Monroe, του ίδιου ινστιτούτου του οποίου η διαδικασία «Gateway» μελετήθηκε από την INSCOM του αμερικανικού στρατού στην έκθεσή της το 1983.

Τελικά, η έκθεση «Gateway Experience» του υπολοχαγού McDonnell, ήταν μια προσπάθεια επαλήθευσης της καταλληλότητας του ινστιτούτου ως αμυντικού εργολάβου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το πρόγραμμα της INSCOM του στρατού για την επιχειρησιακή αξιοποίηση των «εξωσωματικών» εμπειριών για την κατασκοπεία.

Στην περίληψή του, ο McDonnell κατέληξε στο συμπέρασμα: «Υπάρχει μια υγιής και ορθολογική βάση όσον αφορά τις παραμέτρους της φυσικής επιστήμης για να θεωρηθεί ότι η Gateway είναι αληθοφανής όσον αφορά τους βασικούς της στόχους».

«Οι διαισθητικές ιδέες όχι μόνο προσωπικής αλλά και πρακτικής και επαγγελματικής φύσης φαίνεται να είναι μέσα στα όρια των λογικών προσδοκιών», συνέχισε, επικυρώνοντας ουσιαστικά τη στρατηγική “ψυχικής κατασκοπείας” της INSCOM.

Αλλά υπήρχε μια παγίδα, σημείωσε: McDonnell πρότεινε ότι θα απαιτούσε μακρά και προσεκτική εκπαίδευση.

«[Μια] σταδιακή προσέγγιση για την εισαγωγή της εμπειρίας Gateway με επιταχυνόμενο τρόπο φαίνεται να απαιτείται […] από τη σκοπιά της καθιέρωσης μιας αξιοποίησης του δυναμικού της Gateway σε ολόκληρο τον οργανισμό», έγραψε.

Με άλλα λόγια, ενώ ο αξιωματούχος των πληροφοριών του στρατού διαπίστωσε ότι η Gateway ήταν πραγματική και δυνατή, χρειαζόταν περισσότερη έρευνα για να φτάσει σε ένα σημείο όπου οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν πραγματικά να τη χρησιμοποιήσουν.

Στη συνέχεια, ο υπολοχαγός McDonnell διατύπωσε συστάσεις για το πώς η INSCOM του στρατού θα μπορούσε να προχωρήσει στο σχεδιασμό περαιτέρω μελετών Gateway, αν και δεν είναι σαφές αν ξεκίνησαν ποτέ περισσότερες μελέτες.

Μυστηριωδώς, λείπει μια σελίδα από την έκθεση του υπολοχαγού McDonnell, η σελίδα 25, στη μέση μιας ενότητας όπου περιέγραφε πιθανές πρακτικές αμυντικές χρήσεις της Gateway.

Η παράλειψη τράβηξε την προσοχή ορισμένων αναγνωστών που ξεκίνησαν μια αίτηση Change.org ζητώντας από τη CIA να την δημοσιεύσει.

Η CIA, ωστόσο, δηλώνει ότι δεν είχε ποτέ τη σελίδα εξ αρχής – τροφοδοτώντας τις θεωρίες ότι την άφησε επίτηδες εκτός λόγω των ισχυρών τεχνικών που περιγράφει η σελίδα 25.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ