Ξέφυγαν οι Τούρκοι. «Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί.»


Χωρίς τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία.
Ο τουρκικός τύπος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως πήγε σε… τουρκικό νησί!
Στην περιφέρεια του Αϊδινίου ανήκει κατά τη Soczu το Αγαθονήσι!
Διάβημα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού ετοιμάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Δεν σεβάστηκαν την εθνική επέτειο οι Τούρκοι, 47 παραβιάσεις έκαναν χθες!

Με τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία να απέχουν λίγα 24ωρα (γίνονται την Κυριακή 31.03.2019), η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Δεν ήταν μόνο η παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν και οι δεκάδες παραβιάσεις που έκαναν οι Τούρκοι ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Τσίπρας από Αγαθονήσι: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερό μου!

Ακολουθώντας το… παράδειγμα του ίδιου του Ερντογάν, που τις τελευταίες μέρες έχει επιστρέψει στις «κορώνες» κατά της Ελλάδας, ο τουρκικός Τύπος φτάνει σήμερα (26.03.2019) στο σημείο να κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο πως λέει ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του αλλά και πως πήγε σε… τουρκικό νησί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της (αντιπολιτευόμενης μεν) εφημερίδας Soczu, σύμφωνα με την οποία το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικό, αλλά τουρκικό νησί! «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, όπως μετέδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης.

Και το δημοσίευμα δεν σταματά εκεί. Υποστηρίζει πως το Αγαθονήσι ανήκει στην… περιφέρεια του Αϊδινίου (!) και πως ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε… δις! «Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή».

Η δε εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα».

Από το Αγαθονήσι, όπου βρέθηκε επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι την ώρα που έφτανε στο ακριτικό νησί «είχα την τιμή να με υποδεχθούν και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο». Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα πως «αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα (…) εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα (…) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Η Τουρκία φρόντισε να διαψεύσει την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού με… διαρροή στο επίσημο πρακτορείο Ανατολή. Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, αλλά έκαναν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Η Αθήνα, πάντως, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει το περιστατικό να περάσει έτσι. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία.«Ξεσάλωσαν» στο Αιγαίο

Βέβαια, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν σε όλα τα παραπάνω. Για μια ακόμα φορά δεν σεβάστηκαν τη συμφωνία πως στις εθνικές επετείους δεν γίνονται παραβιάσεις. Μόνο χθες, ανήμερα της ελληνικής ημέρας Ανεξαρτησίας, προχώρησαν σε 47 παραβιάσεις από 8 μαχητικά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από 2016 είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Αεροπορία προχωρά σε κρεσέντο προκλήσεων την 25η Μαρτίου και μάλιστα σπάζοντας το σχετικό «ρεκόρ» τουλάχιστον από το 2009!

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ