10 μικρά πράγματα που μόνο μια “αδελφή ψυχή” θα έκανε


Δεν θα είναι όλες οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας πετυχημένες, ούτε θα μας αφήσουν όλες μια γλυκιά γεύση στο τέλος τους. Επίσης, δεν σημαίνει ότι αν πιστέψουμε πως κάποιος είναι «η αδελφή μας ψυχή», πράγματι θα είναι. Όμως, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μαρτυρούν ότι κάποιος είναι κοντά στο να εκπληρώσει αυτή μας την επιθυμία.

10 μικρά πράγματα που μόνο μια “αδελφή ψυχή” θα έκανε
1. Ο χρόνος κυλά γρήγορα όταν είναι μαζί μας
Μπορεί να είστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ σας, αλλά με έναν τρόπο ταιριάζετε. Όλα μοιάζουν να έρχονται αυθόρμητα και νιώθετε συνδεδεμένοι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Περνάτε χρόνο μαζί και πάντα έχετε κάτι να πείτε. Ο χρόνος κυλά πάντα τόσο γρήγορα και νιώθετε ότι γνωρίζεστε χρόνια ολόκληρα.

2. Μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς
Τι θέλουμε από τη ζωή μας; Θέλουμε μια συντροφική σχέση, έναν γάμο, μια ελεύθερη σχέση, παιδιά; Όταν βλέπουμε ότι κατά κάποιο τρόπο αυτές οι επιθυμίες μεταξύ μας ταιριάζουν, βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Έχουμε ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα και αυτό είναι θετικό, γιατί στο μέλλον δεν θα υπάρχουν συγχύσεις και μπερδεμένα σήματα. Οι αξίες και οι στόχοι μας στη ζωή συγχρονίζονται.

3. Μας περιλαμβάνει στη ζωή του
Είναι μέρος της ζωής μας και το αντίστροφο. Προσπαθεί να τα πάει καλά με τους φίλους και την οικογένειά μας και εκτιμά όταν κάνουμε την ίδια προσπάθεια. Σέβεται και βοηθά όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους και έτσι εκείνοι λατρεύουν την επιλογή μας, καθώς βλέπουν ότι έτσι μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι.

4. Έχουμε περάσει και άσχημες καταστάσεις αλλά η σχέση μας έχει γίνει πιο δυνατή
Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες και χρειάζεται συνεχή αφοσίωση και από τις δύο πλευρές για να λειτουργήσει. Κατά τη διάρκεια των δύσκολων περιόδων, παίρνει τη συνειδητή επιλογή να μείνει μαζί σας για να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια μαζί, αντί να επιλέξει την εύκολη λύση και να εγκαταλείψει.

5. Μας κάνει να θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποκριθούμε ότι είμαστε κάποιος άλλος για να εντυπωσιάσουμε. Εκφράζουμε ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε χωρίς να ωραιοποιούμε τις λέξεις μας ή να λέμε ψέματα. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που δημιουργεί σεβασμό και ειλικρίνεια (όσο σκληρή κι αν μπορεί να γίνει). Και αυτός ο άνθρωπος μας εμπνέει ακριβώς αυτό.

6. Υπάρχει σωματική και συναισθηματική έλξη
Μπορεί η πρώτη περίοδος του ενθουσιασμού να έχει περάσει, αλλά νιώθουμε ακόμα εκείνες τις πεταλούδες στο στομάχι μας κάθε φορά που μας αγγίζει. Ξέρουμε ότι είμαστε προκατειλημμένοι, αλλά το άλλο μας μισό μας φαίνεται το πιο ελκυστικό (ακόμα και από τον αγαπημένο μας ηθοποιό, ναι). Επίσης, και εκείνος είναι ο μεγαλύτερος φαν μας και αυτή η έλξη ξεπερνά κατά πολύ την εξωτερική εμφάνιση.

7. Έχει ανοιχτή επικοινωνία μαζί μας
Μοιραζόμαστε σχεδόν τα πάντα, είτε αφορά στην ημέρα μας, είτε ζητώντας συμβουλή για κάποια σημαντική απόφαση. Αν υπάρχει κάποια διαφωνία, θα συζητήσουμε ήρεμα για να φτάσουμε σε κάποιο συμβιβασμό. Θέλει να νιώθουμε ομάδα.

8. Συνεχώς προσπαθεί, δεν εγκαταλείπει
Και οι δύο πλευρές προσπαθούμε να προγραμματίσουμε ραντεβού και να περάσουμε χρόνο μαζί, είτε θα είναι μια αυθόρμητη εκδρομή, είτε ένα σύντομο γεύμα, όταν η καθημερινότητα πιέζει. Ορισμένες φορές, κάνουμε «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να βρούμε κοινό χρόνο. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος δεν τα καταφέρνει κάποιες φορές, υπάρχει κατανόηση και υπομονή.

9. Δείχνουμε τις αδυναμίες μας χωρίς ανασφάλειες
Καθώς μοιραζόμαστε τους βαθύτερους φόβους και τις ανησυχίες μας, δεν κρίνουμε και δεν κρινόμαστε. Διηγούμαστε παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες, συναισθηματικές απογοητεύσεις, οικογενειακές δυσκολίες. Και εκείνος μας ακούει προσεκτικά. Άλλωστε, μέσα από αυτά μπορούμε αληθινά να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Όταν νιώθουμε ευάλωτοι και επιτρέπουμε στον άλλο να μας προστατεύσει, τότε η σχέση είναι βαθιά αληθινή.

10. Μας κάνει να νιώθουμε δυνατότεροι, υγιέστεροι και πιο χαρούμενοι
Είμαστε ο ώμος στον οποίο θα ακουμπήσει ο/η σύντροφός μας στις δύσκολες καταστάσεις. Ωθούμε ο ένας τον άλλο προς την εξέλιξη και την πρόοδο. Εμπνέουμε με τη στάση μας να μείνουμε και οι δύο δυνατοί παρά τα εμπόδια, σε ό,τι κι αν φέρει η ζωή. Η “αδελφή ψυχή” μας ενθαρρύνει αυτή την αμοιβαιότητα των συναισθημάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ