Έκτακτο «δώρο Πάσχα»: Τσακαλώτος «αδειάζει» Πετρόπουλο

Οργισμένα αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ώρα που ο υφυπουργός Εργασίας «έκλεινε το μάτι» για νέες παροχές.
«Ρωτήστε τον Πετρόπουλο να σας απαντήσει» η εκνευρισμένη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών.
Αντίθεση Τσακαλώτου στις προεκλογικές παροχές.
«Στη γωνία» περιμένει η τρόικα για τα «ορφανά» 658 εκατομμύρια.

Ενδοκυβερνητική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή ένα «ορφανό» ποσό ύψους 658 εκατ. που είναι καταχωρημένο στον φετινό προϋπολογισμό και αναζητεί αποδέκτη. Ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο μέρισμα το Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας παράλληλα ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, λέγοντας ορθά-κοφτά: «Ας ρωτήσετε να σας απαντήσει ο κ. Πετρόπουλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών είναι ριζικά αντίθετος σε προεκλογικά «δωράκια» και θεωρεί ως άκρατο λαϊκισμό τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες μάλιστα διαρρέονται από ανθρώπους που «έχουν κριθεί ανεπαρκείς για μία σειρά από ζητήματα».

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ένα ποσό που έχει μπει στο προϋπολογισμό και το οποίο κανείς δεν ξέρει πού θα χορηγηθεί και πότε μέσα στο έτος, με τις πληροφορίες να θέλουν ακόμη και τους εκπροσώπους των θεσμών να επισημαίνουν πως αυτά τα χρήματα πρέπει να διατηρηθούν ως «μαξιλάρι» για την οικονομία και να μην χρησιμοποιηθούν ως προεκλογικές παροχές.Πώς προέκυψε το θέμα με το «δώρο Πάσχα»

Ο κ. Πετρόπουλος είχε κληθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί χορήγησης ενός εφάπαξ ποσού σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, «το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα «το θέμα προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτόν τον λόγο θα συζητηθεί τόσο στο Euro Working Group όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα».

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here