Το μεγάλο meeting Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του Hellas Beetles Fina Artistic Swimming world series 2019 Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου στο κλειστό κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Το 2ο διεθνές meeting της σειράς των World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  (FINA), διοργανώνεται από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με  συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στην Θράκη , θα αποφέρει σημαντικά οφέλη,  τόσο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης που θα βρεθεί στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος  , όσο  και στην ποιοτικότερη  ανάδειξη του αθλήματος.  Άλλωστε, η  πόλη θα φιλοξενήσει πάνω από 300 έλληνες και ξένους αθλητές, σε ένα meeting που θα προβάλλεται μέσω Live Streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) και βέβαια μέσα από τις ιστοσελίδες του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και της ΚΟΕ.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 χώρες, ανάμεσα τους βέβαια και η  Εθνική Ελλάδος με πλήρη ανανεωμένη ομάδα σε όλα τα αγωνίσματα. Η Ουκρανία θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με την πλήρη ομάδα της, που στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης κατέκτησε την 2η θέση και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης είχε καταλάβει την 3η θέση σε ντουέτο και σόλο  ελεύθερο και τεχνικό. Ο Καναδάς θα συμμετάσχει  με την γυναικεία ομάδα του που στο Παγκόσμιο είχε κατακτήσει την 5η θέση σε σόλο ελεύθερο και τεχνικό, η Ιταλία με το μεικτό ντουέτο της που στο Παγκόσμιο είχε καταλάβει την 1η θέση, ενώ η Ιαπωνία θα καταφθάσει  με το μεικτό της ντουέτο που είχε καταλάβει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την 3η θέση σε ελεύθερο και τεχνικό. Σημαντική η παρουσία της Ρωσίας με το μεικτό ντουέτο που κατέλαβε την 1η θέση στο Παγκόσμιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και οι συμμετοχές, δεν σταματούν εδώ…

Από την Αμερικάνικη Ήπειρο θα συμμετάσχουν οι ανερχόμενες αθλήτριες του Μεξικό, ενώ η ραγδαία εξελισσόμενες ομάδες του Ισραήλ και της Ουγγαρίας θα βρεθούν στον κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Οι διεθνείς συμμετοχές ολοκληρώνονται με τις ομάδες της Τσεχίας, της Γερμανίας, του Λιχτενστάιν ,της Ολλανδίας, της Πολωνίας, του Άγιου Μαρίνου, της Ελβετίας και της Σλοβακίας.

Από Ελληνικής πλευράς την συμμετοχή τους έχουν ήδη δηλώσει, ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης ο οποίος άλλωστε είναι συνδιοργανωτής του meeting,  ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου (Αργοναύτες), ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, το ALMA CLUB, ο Αρίων , ο Ηρακλής, ο Νηρέας Χαλανδρίου, ο Ωρίων , ο Πανσερραϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ σταδιακά ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κλειστό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, με την επίβλεψη της Αντιπρόεδρου της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ( LEN) και μέλος της αντίστοιχής Επιτροπής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) κ. Μαρίας Θηβαίου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας της Αλεξανδρούπολής  κ. Ιωάννη Βαταμίδη και τέλος του μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ κ. Χριστίνας Ρουσίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here