Σκάνδαλο γερμανικών υποβρυχίων… και στο Ισραήλ

Την πώληση τριών στρατιωτικών υποβρυχίων στο Ισραήλ το 2017 ερευνά η γερμανική δικαιοσύνη, μια συναλλαγή που περιβάλλεται από υποψίες για διαφθορά σε βάρος πολλών συνεργατών του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

«Η εξέταση άρθρων του διεθνούς Τύπου οδήγησε στην έναρξη έρευνας σε βάρος αγνώστων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπόχουμ, η οποία ειδικεύεται στα οικονομικά αδικήματα.

Η εφημερίδα Handelsblatt έγραψε τη Δευτέρα πως η γερμανική δικαιοσύνη επελήφθη της υπόθεσης κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής δικαιοσύνης, η οποία διεξάγει από τα τέλη του 2016 έρευνα με πολιτικές προεκτάσεις γι’ αυτό το μεγάλο στρατιωτικό συμβόλαιο.Αγορά ύψους 2 δισ. ευρώ

Η υπόθεση αφορά τις υποψίες για διαφθορά γύρω από την πώληση από τη Γερμανία στο Ισραήλ στρατιωτικών υποβρυχίων και άλλων πλοίων της γιγάντιας γερμανικής βιομηχανίας ThyssenKrupp για το ποσό των περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ο επιχειρηματίας που αντιπροσώπευε την ThyssenKrupp στο Ισραήλ, ο Μίκι Γκάνορ. Είχε αρχικά παραδεχθεί πως δέχθηκε δωροδοκίες και είχε αποδεχθεί να δώσει πληροφορίες για άλλους υπόπτους, πριν αναθεωρήσει τη στάση του αυτή.

Το σκάνδαλο απειλεί εξάλλου τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου: συνεργάτες του κατηγορούνται άμεσα και ο κύριος αντίπαλός του, ο Μπένι Γκαντζ, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθούν νέες έρευνες για άμεση ανάμιξη του πρωθυπουργού.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here