Βενεζουέλα: Εξηγήσεις της Μόσχας για την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απάντησε στην Ουάσιγκτον για την παρουσία στρατιωτικών της, στην Βενεζουέλα.

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στην Βενεζουέλα, αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας και όχι ως στρατιωτική επέμβαση όπως λένε οι ΗΠΑ.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει τη συνεργασία με την Βενεζουέλα αυστηρά στο πλαίσιο του συντάγματος της χώρας αυτής και σεβόμενη πλήρως την νομοθεσία της» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «η παρουσία Ρώσων ειδικών στο έδαφος της Βενεζουέλας ορίζεται από την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2002 και επικυρωθεί και από τις δύο χώρες».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Ζαχάροβα υπογράμμισε πως «δεν απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες από την Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα για την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, που ορίζονται από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Η κ. Ζαχάροβα αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη στην Βενεζουέλα δύο ρωσικών αεροσκαφών με Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο ως στρατιωτική επέμβαση, είπε ότι είναι πολιτικά σκόπιμες.

«Δεν εκπλαγήκαμε από τις από πολιτικής απόψεως σκόπιμες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, με τις οποίες κατηγορεί άνευ αιτίας την Ρωσία ότι πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Βενεζουέλας και παραβιάζει την κυριαρχία της».

Το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας είχαν προσγειωθεί δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 100 Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο με προμήθειες 35 τόνων.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here