Ευρωεκλογές 2019 – Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Από το τατάμι του Τάε κβον ντο στον στίβο της πολιτικής


Στον στίβο της πολιτικής κατεβαίνει ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και υπεύθυνος ακαδημιών ΤΑΕ KWON DO σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχει δυο παιδιά, τον Φίλιππο 8 ετών και την Ελεάννα 2 ετών. Κατάγεται από τις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας (πατέρας) και από το Μαυροβούνι της Πέλλας (μητέρα).

Ως αθλητής του TAE KWON DO ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει διακριθεί πολλές φορές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), μάλιστα υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ακόμα, το 1996 κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική καθώς το 1997 αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και δεύτερος στους Μεσογειακούς αγώνες. Το 1998 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 2004 και το 2008, εκτός από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2004) και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008).

Έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ