Νέο θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία. Βρήκαν οπλοστάσιο σε σπίτι 54χρονου.

Μπροστά σε ένα νέο θρίλερ είναι οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Ανακοίνωσαν σήμερα ότι διενεργούν έρευνα για τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα, έπειτα από μια παρατεταμένη αναμέτρηση με την αστυνομία στην Κράιστσερτς. Η υπόθεση για την ώρα δεν θεωρείται πως συνδέεται με το μακελειό της 15ης Μαρτίου σε δύο τεμένη της πόλης αυτής της Νέας Ζηλανδίας.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας βρήκε και κατάσχεσε το βράδυ της Τρίτης πολλά όπλα στο σπίτι του 54χρονου άνδρα, στο πλαίσιο επιχείρησης στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για την «ύποπτη συμπεριφορά» του. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εντόπισαν τα ξημερώματα τον ίδιο τον άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συνοικία Ρίτσμοντ Παρκ, κι άρχισαν διαπραγματεύσεις μαζί του που διήρκεσαν τρεις ώρες.

Οι αστυνομικοί τελικά προσέγγισαν το αυτοκίνητο, για να διαπιστώσουν πως ο άνδρας έφερε σοβαρό τραύμα από μαχαίρι. Πέθανε λίγη ώρα αργότερα. Η αστυνομία αγνοεί πώς τραυματίστηκε ο άνδρας αφού μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά. «Διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ο θανών αποτελούσε απειλή για τους πολίτες», ανέφερε η αστυνομία.

Διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να μελετά προσεκτικά όλα τα στοιχεία για να εξακριβώσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη σφαγή που διαπράχθηκε την Παρασκευή 15η Μαρτίου σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, όπου 50 πιστοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός αυστραλού εξτρεμιστή, του Μπρέντον Τάραντ.

Η μεγαλούπολη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται έκτοτε σε κατάσταση συναγερμού.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε εμπλοκή του άνδρα στις επιθέσεις της 15ης Μαρτίου, όμως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία προς εξακρίβωση στην έρευνα», επέμεινε η αστυνομία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν εξάλλου διέταξε τη Δευτέρα να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για τις επιθέσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την αιματοχυσία.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονων επικρίσεων μετά τη σφαγή. Ορισμένοι τους προσάπτουν ότι είχαν την προσοχή τους σχεδόν αποκλειστικά στραμμένη στην απειλή των ισλαμιστών.

Τα θύματα των επιθέσεων στην Κράιστσερτς ήταν όλα μουσουλμάνοι· ο δολοφόνος είναι οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, πεισμένος πως οι μουσουλμάνοι «εισβάλλουν» στα δυτικά κράτη.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here