Μητσοτάκης: Γιατί είναι στοίχημα για την κυβέρνηση της ΝΔ οι υποδομές


Συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα είχε η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τις υποδομές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμβολικό γιατί δίνει το στίγμα των αλλαγών που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στη χώρα και ουσιαστικό διότι το πρόγραμμα για τις υποδομές υπόσχεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η μεσοσταθμική αύξηση του ΑΕΠ ετησίως από τα έργα και τις νέες υποδομές θ’ ανέλθει στο 1,4%, ενώ θα δημιουργηθούν συνολικά 240.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2023 και οι επενδύσεις θ’ ανέλθουν σε 10-12 δις ευρώ. Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι, επίσης, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα δημιουργηθεί μια επιτροπή παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία θ’ αναλάβει τη διαχείριση των υποδομών.

Όπως τόνισε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ έστω και με λάθη στο παρελθόν παρήγαγε αποτελέσματα στον εν λόγω τομέα, ενώ η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και τα ψεύτικα δάκρυα – όπως πρόσθεσε – για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport ή του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική Cosco.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως «η ανεπάρκεια και η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια έργα αποτυπώθηκαν σε δύο τραγωδίες: στη Μάνδρα και στο Μάτι. Ενώ η προπαγάνδα απεικονίστηκε στους ζωγραφισμένους μουσαμάδες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, το διακύβευμα των εκλογών είναι συγκεκριμένο: αν αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο μαζί με τους Έλληνες κι αν στις υποδομές μπορούμε να προτάξουμε ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα βασικά έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι η κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τη Δυτική Αττική με τη Βοιωτία, η επέκταση της Αττικής Οδού στα νότια προάστια, η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας, η σύνδεση απομακρυσμένων πόλεων της επαρχίας με τους κεντρικούς οδικούς άξονες, η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, η ολοκλήρωση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και η κατασκευή της γραμμής 4 στην Αθήνα, η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών – συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης κτλ.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ «πυροβολεί» τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για την Ευρωβουλή, με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Όπως ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την οδό Πειραιώς, με την υποψηφιότητα Κόκκαλη «έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ