Μπορείς να ανακατέψεις μπύρα με κρασί ή θα δημιουργήσεις hangover;


Στην Αγγλία υπάρχει ένα ρητό που λέει: “Beer before wine and you’ll feel fine, wine before beer and you’ll feel queer”. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο που λέει ό,τι τα δυο G (grape & grain) δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ μαζί.

Βέβαια, το να πιεις μια μπύρα πριν από ένα wine tasting μπορεί να είναι κάτι που θα καθαρίσει τον ουρανίσκο.

Όπου υπάρχει ένα παλιό ρητό υπάρχει και μια επιστημονική ομάδα που περιμένει να διερευνήσει και να διευθετήσει το επιχείρημα μια για πάντα (ίσως). Μια μελέτη που έγινε στη Γερμανία από κοινού από το Πανεπιστήμιο Witten / Herdecke και το Cambridge κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σειρά που πίνεται ένα αλκοολούχο προϊόν δεν έχει καμία σημασία. Τα hangovers γενικά προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και γίνονται χειρότερα από κακής ποιότητας προϊόντα. Έτσι το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν ανακατεύουμε τα ποτά, με κάθε τρόπο αρκεί να πίνουμε με μέτρο.

Η Έρευνα

Προκειμένου να δοκιμαστεί ο μύθος ότι η ανάμιξη των ποτών, επηρεάζει το πώς νιώθουμε την επόμενη μέρα, οι επιστήμονες πήραν 90 φοιτητές ηλικίας 19 έως 40 ετών από το πανεπιστήμιο Witten / Herdecke στη Γερμανία και τους χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη ομάδα έπινε περίπου δυόμισι pints lager που ακολουθήθηκαν από τέσσερα μεγάλα ποτήρια λευκού κρασιού. Η επόμενη ομάδα είχε την ίδια ποσότητα αλκοόλ, αλλά ήταν αντίστροφα. Η τρίτη ομάδα είχε μόνο μπύρα ή μόνο κρασί.

Μια εβδομάδα αργότερα, οι συμμετέχοντες στη δοκιμασία που ήταν στις δύο πρώτες ομάδες άλλαξαν, ενώ οι ομάδες της ομάδας ελέγχου άλλαξαν στο άλλο αλκοολούχο ποτό.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κρίνουν πόσο μεθυσμένοι ήταν στο τέλος κάθε ημέρας μελέτης και κρατήθηκαν υπό ιατρική επίβλεψη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τελικά, η αλλαγή της σειράς των ποτών δεν σημείωσε σημαντική διαφορά στις βαθμολογίες που μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο.

Βάσει αυτής της έρευνας, είναι αρκετά σαφές ότι το ποσό που πίνετε είναι το θέμα, σε αντίθεση με τη σειρά με την οποία πίνετε ή ανακατεύετε το αλκοόλ σας. Πριν ξεκινήσετε μια νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να ληφθούν για να μειωθεί η συνολική επίδραση του αλκοόλ στο σώμα. Αυτό δεν θα σταματήσει το hangover, αλλά μπορεί να εξασφαλίσει ότι όταν πίνετε αλκοόλ, το σώμα σας είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να το αντιμετωπίσει.

Το νερό πριν και ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι, καθώς το αλκοόλ σας αφυδατώνει. Η περαιτέρω ενυδάτωση μπορεί να εξασφαλιστεί με την κατανάλωση νερού λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για ένα hangover. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε λιγότερο, ή να μην πίνετε καθόλου. Θυμηθείτε ότι όταν πίνετε, θα πρέπει να πίνετε υπεύθυνα και θα πρέπει να φροντίζετε να πίνετε μόνο με μέτρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ