4 ανοιξιάτικοι προορισμοί για ερωτευμένα ζευγάρια


Κάθε μέρος στην Ελλάδα έχει τη δική του φυσική ομορφιά. Το σκηνικό γίνεται ακόμα ομορφότερο όταν είσαι ερωτευμένος και πηγαίνεις μαζί με το ταίρι σου.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν (και) κάποια μέρη που αξίζει να τα επισκεφτείς με τον/την σύντροφο σου γιατί είναι λίγο πιο παραμυθένια. Και λίγο πιο ρομαντικά για βόλτες πιασμένοι χέρι- χέρι.

Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για αποδράσεις, καθώς η φύση φοράει (πλέον) τα καλά της. Εγώ σας προτείνω 4 προορισμούς ιδανικούς για αποδράσεις με το άλλο σας μισό.

Ελάτη Τρικάλων
Στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, τριάντα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, βρίσκεται ένα γραφικό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Ελάτη κερδίζει συνεχώς τους ταξιδευτές όχι μόνο για τις χειμερινές τους αποδράσεις, αλλά κάθε εποχή του χρόνου. Και όχι άδικα γιατί είναι ένας ευλογημένος τόπος που κάθε εποχή έχει τη δική του ομορφιά και μπορείς να κάνεις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Στην Ελάτη δεν θα δυσκολευτείς να βρεις ξενοδοχείο μιας και θα έχεις αρκετές επιλογές. Μην παραλείψεις να πας στο γεφύρι της Πύλης, όπου βρίσκεται στην είσοδο των βουνών και γεφυρώνει τα βουνά Κόζιακας και Ίταμος. Είναι κτισμένο από τον Άγιος Βησσαρίων το 1514, έχει μήκος 65 μέτρα και ύψος 13 μέτρα. Στα plus να επισκεφτείς τα τριγύρω χωριά όπως το Γαρδίκι που με την ομορφιά τους θα σε αποζημιώσουν, αλλά και τους καταρράκτες. Από φαγητό εκτός από παραδοσιακές πίτες θα δοκιμάσετε κατσικάκι και κότσι.

Μέτσοβο
Χτισμένο αμφιθεατρικά σε ύψος 1.150 μέτρων, το Μέτσοβο, σε γοητεύει με την πρώτη ματιά. Η κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια είναι γεμάτη τουρίστες κάθε εποχή του χρόνου, ενώ τριγύρω βρίσκονται τα τουριστικά μαγαζάκια όπου εκεί θα προμηθευτείς ντόπια τυροκομικά -το περιβόητο μετσοβόνε- και ξυλόγλυπτα αναμνηστικά. Ταβέρνες και καφέ υπάρχουν πολλά στον παραδοσιακό οικισμό για να διαλέξεις ότι επιθυμείς. Και στο Μέτσοβο οι πίτες είναι πεντανόστιμες. Κρεατικά, αλλά και το κυνήγι πρωταγωνιστούν στους καταλόγους των μαγαζιών με πρώτο και καλύτερο το αγριογούρουνο στη γάστρα. Εννοείται πως θα το δοκιμάσεις.

Γαλαξίδι
Η βόλτα στη χερσόνησο με το πευκόδασος και τα γραφικά καντούνια του τόπου συνθέτουν ένα ξεχωριστό προορισμό που αξίζει να τον ανακαλύψεις κάθε εποχή του χρόνου. Στο Γαλαξίδι θα περπατήσεις στα παραδοσιακά καντούνια του παραδοσιακού οικισμού –έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός- όπου θα εντυπωσιαστείς από τα καπετανόσπιτα. Μέσα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων θα ανακαλύψεις την ιστορία του τόπου και θα μεταφερθείς πίσω στο χρόνο την περίοδο του 18ου και 19ου αιώνα όπου ήταν εμπορικό λιμάνι της χώρας μας. Νοίκιασε ποδήλατο και απόλαυσε τον τόπο γύρω-γύρω από τη θάλασσα και μέσα στα καντούνια της. Ρώτησε τους κατοίκους της περιοχής να σου δείξουν το αρχοντικό όπου γυρίστηκε η σειρά «Πρόβα νυφικού». Εδώ θα απολαύσεις φρέσκο ψαράκι και φανταστική ψαρόσουπα που σερβίρεται χειμώνα- καλοκαίρι.

Ναύπακτος
Η παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοκαρνανίας είναι χτισμένη ανάμεσα στο Αντίριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο. Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα καλντερίμια, θα επισκεφτείς το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη που έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες με φόντο το ενετικό λιμάνι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ