Vegan ζουμερά μπιφτέκια από μανιτάρια


Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια με μανιτάρια είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, πιο υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή αντί για το κλασικό κρέας. Τα μανιτάρια προσφέρουν έντονη γεύση και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα μπιφτέκια μπορούν να συνοδευτούν με σαλάτα, ψωμάκια burger ή ακόμα και με πουρέ λαχανικών.

Συνταγή για μπιφτέκια με μανιτάρια

Υλικά (για 4 μπιφτέκια):

  • 500 γρ. μανιτάρια (προτιμήστε ποικιλία, όπως πλευρώτους ή λευκά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 φλ. βρώμη ή ψίχουλα ψωμιού
  • 1 αυγό (ή 2 κ.σ. λιναρόσπορος με 4 κ.σ. νερό για vegan)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα των μανιταριών:
    Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Ανακάτεμα:
    Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα μανιτάρια, τη βρώμη, το αυγό, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σχηματισμός μπιφτεκιών:
    Πλάστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη ακόμα βρώμη.
  4. Ψήσιμο:
    Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
  5. Σερβίρισμα:
    Σερβίρετε τα μπιφτέκια με μια δροσερή σαλάτα, πατάτες φούρνου ή μέσα σε ψωμάκι burger με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ