Αμστερνταμ: Τέλος οι άσκοπες βόλτες για τους τουρίστες στα «κόκκινα φανάρια»

Η περιοχή των κόκκινων φαναριών στο Άμστερνταμ ή αλλιώς το Red Light District, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές τουριστικές ατραξιόν, μιας και υπηρετεί τις προσωπικές ανάγκες και φαντασιώσεις όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ξένων, εδώ και 5 αιώνες.

Όλοι όσοι έχουν επισκεφτεί την πόλη της Ολλανδίας αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι, γνωρίζουν ότι αυτή η περιοχή φιλοξενεί ιερόδουλες σε βιτρίνες αλλά και πολλά μαγαζιά sex shops και strip clubs.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε ωστόσο πως θα απαγορεύσει την περιήγηση στην περιοχή καθώς οι εργάτριες του σεξ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι αντιμετωπίζονται ως τουριστικά αξιοθέατα.

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει όχι μόνο τις εργαζόμενες στην περιοχή των κόκκινων φαναριών, αλλά και όλη την γειτονιά η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης με αποτέλεσμα να έχουν ληφθεί μέτρα για την μείωση των γκρουπ από τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Πλέον απαιτείται και από όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να έχουν επίσημες άδειες.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου το 2020 δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα ήδη υπάρχοντα πρακτορεία να περιορίσουν τις επισκέψεις τους.

Εκπρόσωπος της Viator, μιας ταξιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στο TripAdvisor, μίλησε στο CNN για την νέα απαγόρευση και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να την τηρήσουν.

«Υπάρχουν πολλοί από τους διαφημιστές μας που προσφέρουν μια επίσκεψη στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια με τους οποίους επικοινωνούμε ώστε οποιαδήποτε υπηρεσία που πωλείται από την ιστοσελίδα μας να τηρεί τους κανονισμούς μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020».

Ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες συμφωνούν απόλυτα με τον νέο κανονισμό καθώς πιστεύουν ότι η απαγόρευση εγείρει περαιτέρω ερωτήματα, σχετικά με το εάν πρέπει η ανθρώπινη ύπαρξη να αντιμετωπίζεται σαν έργο τέχνης, το οποίο μπορείς να χαζεύεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ολλανδική κυβέρνηση, μόνο το 2017, 42 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here