Γιάννης Παπαθανασίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ωριμάσει


«Δεν είμαστε κανονική χώρα, ούτε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι κανονική κυβέρνηση», επεσήμανε ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις που διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο Αγίας Παρασκευής της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έχουν ωριμάσει, έχουν αλλάξει μυαλά και έχουν γίνει μία κανονική κυβέρνηση όπως οι περισσότερες στο δυτικό κόσμο. Πρόκειται για μία ακόμη αυταπάτη. Το παρελθόν τους και οι ιδεοληψίες τους, τους κρατούν κολλημένους στο χθες», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κανονικό να φλερτάρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους και τους μπαχαλάκηδες. Δεν είναι κανονικό να παίρνει άδειες από τη φυλακή ο δολοφόνος της 17 Νοέμβρη. Δεν είναι κανονικό να υπερασπίζεται ο κ Τσίπρας μόνο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το καθεστώς της Βενεζουέλας. Δεν είναι κανονικό να απορρίπτει την πρόταση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο – ακόμα και στον τρίτο κόσμο αν αυτόν εξακολουθεί να θαυμάζει ο πρωθυπουργός. Δεν είναι κανονικό να προσπαθεί να προκαταλάβει αποφάσεις της δικαιοσύνης όπως έγινε στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Δεν είναι κανονικό να παρακαλάνε τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα και να κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν αυτούς που έχουν ήδη έρθει. Και δεν είναι επίσης κανονικό για μία ευρωπαϊκή χώρα να ποντάρει ένας πολιτικός ηγέτης στην άνοδο της ακροδεξιάς για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο. Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία των Πρεσπών αυτόν ακριβώς το στόχο είχε: να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία ενισχύοντας παράλληλα την ακροδεξιά. Άλλο που στο τέλος αυτός ο μεγαλοφυής σχεδιασμός κατέληξε παραλίγο στην πτώση της ίδιας της κυβέρνησης».

Ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι: «Φυσικά η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα κάνει κωλοτούμπες, ούτε θα έχει ως πρότυπο τον τρίτο κόσμο, όμως ο δρόμος για να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα είναι ακόμα μακρύς».

Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, όπως είπε, είναι να αποκατασταθούν συνθήκες στοιχειώδους συνεννόησης στο επίπεδο του πολιτικού κόσμου και στην κοινωνία. «Μία από τις χειρότερες παρακαταθήκες που αφήνει η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση μας είναι ο διχασμός του ελληνικού λαού», ανέφερε ο πρώην υπουργός εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας βασίζει και πάλι την εκλογική στρατηγική του στην πόλωση, όπως το έκανε το 2012- 2014. «Θα έχουμε, προειδοποίησε, το δόγμα Πολάκη σε πλήρη εφαρμογή, ενώ η χώρα χρειάζεται ομαλότητα για να υπάρξει εμπιστοσύνη και επενδύσεις».

Και ομαλότητα, κατέληξε, σημαίνει ότι δεν θα αναβιώσει ο Τσίπρας του 2014 και θα ξανακατέβει στο πεζοδρόμιο και στις πορείες για να καταργηθεί το ΝΑΤΟ το οποίο τώρα ο ίδιος αγωνίζεται να διευρυνθεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ