Το Manneken Pis στις Βρυξέλλες σταματά να ουρεί πόσιμο νερό


Μπορεί οι βελγικές Αρχές να πίστευαν ότι πετούσε νερό που ανακυκλωνόταν, όμως, τελικά διαπίστωσαν την πικρή αλήθεια: Το διάσημο άγαλμα που είναι τουριστικό αξιοθέατο της πρωτεύουσας του Βελγίου, σπαταλάει καθημερινά μέχρι και 2.500 λίτρα νερού!
Ουσιαστικά το Manneken Pis στις Βρυξέλλες πετάει καθημερινά ποσότητα νερού που αντιστοιχεί στις ανάγκες 10 νοικοκυριών! Κι αυτό ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει.

Πώς έγινε η ανακάλυψη για την τεράστια ποσότητα νερού που πετιέται καθημερινά για χάρη του τουρισμού; Ένας μηχανικός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν μετρητή στο άγαλμα των Βρυξελλών.

Όπως δήλωσε ο μηχανικός στην εφημερίδα La Dernière Heure, «η αρχική μας εντύπωση ήταν ότι το νερό που πετούσε το άγαλμα ερχόταν από ένα κλειστό κύκλωμα και δεν υπήρχε νέα κατανάλωση».

Αρχικά, κατασκευάστηκε ένα κανάλι μέσα από το οποίο το νερό που πέφτει, να επιστρέφει στο άγαλμα. Αυτό που μένει είναι η εγκατάσταση ενός μόνιμου κυκλώματος για να μην πετιέται καθόλου νερό.

«Μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια το Manneken Pis δεν ουρεί φρέσκο τρεχούμενο νερό. Επόμενος στόχος μας να επιθεωρήσουμε όλα τα συντριβάνια προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοιες σπατάλες», σημείωσε εκπρόσωπος του δήμου των Βρυξελλών.

Info!
Το Manneken Pis κατασκευάστηκε το 1619, όμως, αυτό που βρίσκεται κοντά στην Γκραν Πλας δεν είναι το πρωτότυπο, το οποίο φυλάσσεται σε μουσείο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ