Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά: Πέταξαν σε χαμήλο ύψος πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τουρκικές προσκλήσεις, καθώς μαχητικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας παραβίασαν για άλλη μια μέρα τον ενάεριο χώρο της Ελλάδας και πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμαμονήσι. 

Τα ραντάρ της Πολεμικής Αεριοπορίας κατέγραψαν στις 12:20, την είσοδο δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16 τα οποιά πραγματοποίησαν υπερπτήση σε ύψος 25.000 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι.

Περίπου μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:16, ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 έκανε χαμηλή πτήση μόλις 4.500 πόδια (περίπου 1.500 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι και τρία λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά μαχητικά βρέθηκαν και πάνω από το Αγαθονήσι, απ’ όπου πέρασαν σε ύψος 18.000 ποδών.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, δύο τουρκικά F -4 αποπειράθηκαν να παρενοχλήσουν ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι. Το Σινούκ πραγματοποίησε ελιγμούς και κατέβηκε στα 600 πόδια, όπου και περίμενε εκεί για λίγη ώρα, μέχρι να φτάσουν στο σημείο δύο ελληνικά F- 16 που αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ