Καταζητούμενος προσπάθησε να διαφύγει από την Αυστραλία με τζετ σκι.

Ο 57χρονος Βρετανός τελικά συνελήφθη…

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη ενός Βρετανού που καταζητούνταν για μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στα ανοικτά ενός απομακρυσμένου νησιού την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα με ένα τζετ-σκι και να φτάσει στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο 57χρονος Βρετανός συνελήφθη στο νησί Σαϊμπάι, μόλις 4 χιλιόμετρα νότια της Παπούας Νέας Γουινέας αφού κατάφερε να διανύσει 150 χιλιόμετρα με το τζετ- σκι ξεκινώντας από τη βόρεια Αυστραλία.

Η αστυνομία συνόρων της Αυστραλίας επεσήμανε ότι ενημερώθηκε για «έναν άνδρα, πιθανόν οπλισμένο με ένα τόξο και εξοπλισμένο με καύσιμα και τρόφιμα, ο οποίος εθεάθη να αναχωρεί με τζετ-σκι» από μια χερσόνησο της βορειοανατολικής Αυστραλίας στην πολιτεία Κουίνσλαντ.

Ο ύποπτος είναι «ένας Βρετανός 57 ετών εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για μια υπόθεση ναρκωτικών στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας».

Συνελήφθη αφού εγκλωβίστηκε σε λασπώδη νερά κοντά στο Σαϊμπάι, που βρίσκεται στα στενά Τόρες.

«Στη διάρκεια της έρευνας του τζετ-σκι δεν εντοπίστηκε κανένα τόξο», τόνισε ωστόσο η αστυνομία συνόρων.

Πλέον ο Βρετανός κρατείται από τις αρχές του Κουίνσλαντ και αναμένεται να παραδοθεί στην αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την Αυστραλία μέσω αυτής της περιοχής χωρίς να γίνει αντιληπτός πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές», προειδοποίησε ο Τζο Κρουκς της αστυνομίας συνόρων. «Έχουμε την ικανότητα να εντοπίζουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον των συνόρων μας, περιλαμβανομένων των ύποπτων κινήσεων», τόνισε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ