Brexit: Οι οκτώ εναλλακτικές που καλείται να ψηφίσει η Βουλή των Κοινοτήτων


Οκτώ προτάσεις για το θέμα του Brexit επέλεξε τελικά ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπέρκοου για τη σημερινή ψηφοφορία.

Οι προτάσεις για το Brexit θα τεθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο πολλαπλών επιλογών που θα διανεμηθεί στους βουλευτές, και αυτοί με την σειρά τους θα επιλέξουν με ένα «ναι» ή «όχι» όσες από αυτές υποστηρίζουν. Brexit: Τρίτη ψηφοφορία την… ημέρα της αποχώρησης από την Ε.Ε!

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ από τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ προηγουμένως θα ακολουθήσει συζήτηση στο κοινοβούλιο επί των προτάσεων που επιλέχθηκαν. Ο Τζον Μπέρκοου, αναφερόμενος σε πληροφορίες για μία τρίτη ψηφοφορία της συμφωνίας για το Brexit της Τερέζα Μέι αύριο ή την Παρασκευή, επανέλαβε την τοποθέτησή του, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί μία νέα ψηφοφορία σε μία συμφωνία εάν δεν έχει σημαντικές αλλαγές, αλλά και καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αλλάξει την διαδικασία για να αποφύγει την απόφασή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε πάνω στην πρόταση του βουλευτή των Συντηρητικών, Όλιβερ Λέτουιν, για τις σημερινές εργασίες στη Βουλή επί των ενδεικτικών ψηφοφοριών, 331 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 287 κατά, επιτρέποντας την συνέχιση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι προτάσεις που επιλέχθηκαν αφορούν: την μη συμφωνία, το σχέδιο για Κοινή Αγορά, παραμονή στην ευρωπαϊκή οικονομική περιοχή και στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου αλλά όχι στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, την τελωνειακή ένωση, τελωνειακή ένωση και ευθυγράμμιση με την ενιαία αγορά (Εργατικοί), ανάκληση του άρθρου 50 για την αποφυγή μη συμφωνίας, δημοψήφισμα για επιβεβαίωση οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit, προνομιακοί εμπορικοί διακανονισμοί με την ΕΕ εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ