Εκτός τελικής μάχης για τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη


Δεν θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ δεν προκρίθηκε στην τελική φάση επιλογής, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους κι έτσι τη θέση θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι από το Βέλγιο (υπουργός Εξωτερικών) και την Κροατία (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης).

Κατά πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν στηρίχθηκε από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας λόγω της αντίθεσης που εξέφρασε η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν έδειξε διατεθειμένη να προωθήσει την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, γεγονός που επίσης φαίνεται να συνέβαλε αρνητικά στην έκβασή της.

Η κυρία Μπακογιάννη ευχαρίστησε πάντως μέσα από τη σελίδα της στο Facebook την κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία την πρότεινε για τη θέση, αλλά και τις 16 κυβερνήσεις χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που την ψήφισαν. «Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο κι επομένως πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη-μέλη», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ