Επίσημο: Στους Κινέζους το 50% της smart!


Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει την επεκτατική της δραστηριότητα, με την Geely να έρχεται σε συμφωνία με την Daimler για την απόκτηση του 50% των μετοχών της smart!

Oι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες δεν άργησαν να εξελιχθούν σε γεγονός, με τους Κινέζους να αναλαμβάνουν την κατασκευή της επόμενης γενιάς του λιλιπούτειου μοντέλου σε εξ ολοκλήρου ηλεκτρική μορφή. Η συμφωνία προβλέπει την σχεδιαστική μορφή να αποτελεί ευθύνη της Mercedes και την εξέλιξη των μηχανικών μερών της Geely. Και αν σε κάποιους προκαλεί μειδίαμα το άκουσμα «smart developed and made in China», να θυμίσουμε πως οι Κινέζοι αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμώντας συνολικά 487 κατασκευαστές στο είδος!

Το πρώτο γερμανοκινεζικό τέκνο θα παρουσιαστεί το 2022, στο τέλος κύκλου ζωής της σημερινής γενιάς smart. Για τις ανάγκες της κατασκευής του θα ανεγερθεί μια ολοκαίνουργια μονάδα παραγωγής στην ασιαστική χώρα, ενώ η Mercedes θα διατηρήσει ενεργό το εργοστάσιο της στην Γαλλία, ανακατανέμοντας τις δραστηριότητές του σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Η μονάδα παραγωγής στην Σλοβενία, πάντως, όπου κατασκευάζεται το smart EQ forfour κατά πάσα πιθανότητα θα βάλει «λουκέτο».

Η ολοκλήρωση των διεργασιών μεταξύ γερμανικής και κινεζικής πλευράς θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2019, όταν και θα ανακοινωθούν οι οικονομικοί όροι με τους οποίους επετεύχθη η ιστορική συμφωνία. Να σημειώσουμε πως η Geely, εκτός από το 50% της smart, διαθέτει στην ιδιοκτησία της την Volvo και την Lotus.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ