H νέα Supra με το μοτέρ της παλιάς δεν «ίσιωσε» ποτέ! (+video)


H Τoyota Supra 5ης γενιάς έχει αποδείξει ήδη την έφεση που την διακρίνει στις πλαγιολισθήσεις. Όπως και το κοινό έχει αποδείξει πως το μοτέρ της BMW κάτω από το καπό, δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσει επάξια στις καρδιές του τον θρυλικό 2JZ της MKIV. Για τον λόγο αυτό, βρίσκονται καθ’ οδόν τα πρώτα τροπέτα. Ωστόσο μόνο ένα είναι πανέτοιμο. Και τι ένα…

Ο Daigo Saito είναι ένας από τους μύθους του drift, έχοντας στο παλμαρέ του σκηνές σαν αυτή εδώ. H καριέρα του είναι γεμάτη τίτλους και ανάποδα τιμόνια, στα μπάκετ αγωνιστικών Lamborghini Aventador, Nissan Skyline, Ferrari 599 GTB και πάει λέγοντας. Για την νέα σεζόν του Formula Drift, ο Ιάπωνας «χεράς» ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενο πως θα επέλεγε την νέα Supra, προφανώς βελτιωμένης σε πολλά παραπάνω άλογα από τα εργοστασιακά 340. Θα περίμενε κανείς πως το ιδανικό σενάριο, θα συμπεριελάμβανε τον 2JZ-GTE. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Και ο Saito, μαζί με την Monster Racing Team, δεν απογοητεύουν.

Ο κινητήρας της Supra 4ης γενιάς δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κουμπώσει στο μηχανοστάσιο της καινούργιας. Λες και οι μηχανικοί της Toyota (και της BMW…) είχαν προνοήσει για το ενδεχόμενο. Δυσκολεύτηκε ακόμα λιγότερο στο να αυξήσει την απόδοσή του στα 800 άλογα, όντας ένα από τα πιο επιρρεπή στην βελτίωση μοτέρ όλων των εποχών. Eδώ επιστρατεύτηκε ο υπερκυβισμός στα 3.3 λίτρα και ένα θηριώδες τούρμπο  HKS GTIII-4R. Τα μετατρόχια έχουν φαρδύνει τόσο, που χρειάστηκε η αφαίρεση των θόλων εμπρός-πίσω, ενώ το αεροδυναμικό πακέτο βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη. Όχι ότι εμποδίζει το δίδυμο Saito-Supra να εξαϋλώνουν όποιο σετ ελαστικών τυλίγει τους πίσω τροχούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ