Οι ελεγκτικοί γονείς δημιουργούν αγχώδη παιδιά

Μία έρευνα βρήκε ότι τα παιδιά 16-22 ετών, γνωστοί και ως γενιά Ζ, ανησυχούν πολύ περισσότερο όταν οι γονείς ανακατεύονται στις ζωές τους περισσότερο από όσο πρέπει. Σε μία εποχή όπου οι νέοι άνθρωποι είναι ασυνήθιστα κοντά με την οικογένειά τους, εκείνοι που έχουν ελεγκτικούς γονείς είναι πιο αγχωμένοι αναφορικά με τη μετάβασή τους στην ενηλικίωση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπί ανέλυσαν 335 μαθητές για τη σχέση με τους γονείς ενώ είχαν μόλις φύγει από το σπίτι τους και ξεκινούσαν στο Πανεπιστήμιο. Βρήκαν ότι εκείνοι που πίστευαν ότι τους είχε δοθεί λιγότερη ανεξαρτησία από τους γονείς τους, είχαν περισσότερο άγχος για τη μετάβασή τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ είχαν και μεγαλύτερες ανησυχίες για τη δουλειά, τα χρήματα και το αν ήταν αρεστοί στους άλλους. Οι συγγραφείς της έρευνας μας λένε ότι οι ελεγκτικοί γονείς ίσως στερούν από τα παιδιά μερικές από τις δεξιότητες που χρειάζονται στην ενήλικη ζωή.

Η Δρ. Κάρι Σμιθ, επικεφαλής της έρευνας, είπε: ‘νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να καταλάβουν ότι η σχέση τους με τα παιδιά παραμένει σημαντική και αφότου φύγουν για σπουδές. Η υπερβολική ανάμιξη στη ζωή των παιδιών σχετίζεται με αρνητικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με την αυτονομία και τη στήριξη που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα από αυτήν.

Οι νέοι άνθρωποι που είχαν γονείς που τους παρείχαν περισσότερη ανεξαρτησία, ήταν πιο αισιόδοξοι. Όσο πιο συχνά τους επέτρεπαν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, τόσο πιο ελεύθεροι και σίγουροι για τον εαυτό τους ένιωθαν. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Κοινωνικής Ψυχολογίας, ανακάλυψε ότι τα παιδιά των ελεγκτικών γονέων είχαν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν ενοχές αν τους ξεπερνούσαν σε ακαδημαϊκές επιδόσεις.

‘Όταν οι γονείς ανακατεύονται πολύ, γίνονται ‘γονείς ελικόπτερα’, φαινόμενο που σχετίζεται με αρνητικά ψυχολογικά αποτελέσματα για τα παιδιά τους, μεταξύ αυτών η αυξημένη κατάθλιψη, το άγχος και η μειωμένη αυτοεκτίμηση και αποτελεσματικότητα.

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
  Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια;
  Πολλοί άνθρωποι αναζητούν οικονομική βοήθεια, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

  Γνωρίζετε ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο και να λάβετε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες για να επιλύσετε την οικονομική σας κατάσταση; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η λήψη ενός δανείου είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η λήψη ενός δανείου από την εταιρεία μου είναι πολύ εύκολη επειδή προσπαθούμε να κάνουμε το δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό.

  Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείων, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 20 εκατ. Με επιδοτούμενο ετήσιο ποσοστό ποσοστού 3%. Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για να επικοινωνήσετε μαζί σας όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο.

  Η NoviCap παρέχει λύσεις χρηματοδότησης.
  Προσφέρουμε κάθε είδους χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικά δάνεια e.t.c. Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών.

  Για περισσότερες ερωτήσεις / ερωτήσεις; – Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
  Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) Ή
  Γράψτε μας στο WhatsApp μέσω: +31642117819.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here