«Απόβαση» Μητσοτάκη στη Μακεδονία


Τρεις μέρες θ’ αφιερώσει στη Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα στην περιοδεία του και μάλιστα μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη-αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη του παρουσία στη Μακεδονία μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μεταξύ άλλων να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και παραγωγούς για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με την προέλευση και την ονομασία των προϊόντων τους, ενώ θα επαναλάβει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλες τις θεσμικές δυνατότητες προκειμένου να αμβλυνθούν τα αρνητικά αποτελέσματα που παράγει η συμφωνία σε διάφορα πεδία. Επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια: Ποιοι θα τον συνοδεύσουν

Μιλώντας, άλλωστε, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις Πρέσπες και τη συμφωνία ως «εθνική πληγή» επειδή αναγνώρισε στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα – όπως ομολόγησε, άλλωστε, ο Ζόραν Ζάεφ στο προεκλογικό debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, έκανε λόγο για ανεύθυνους και ανησυχητικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο σύνολο των εθνικών θεμάτων, ενώ επιτέθηκε μετωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για σειρά ζητημάτων και τον χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως ακραίο λαϊκιστή.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα προς τα στελέχη του ότι η μάχη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και γι’ αυτό απαιτείται να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Στόχος, όπως είπε, είναι η ΝΔ να πετύχει μια καθαρή και ευρεία νίκη, η οποία θα υποχρεώσει τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, καθώς δεν θα έχει πλέον νομιμοποίηση για την παραμονή του στην εξουσία.

Μήνυμα έστειλε, όμως, ο κ. Μητσοτάκης και προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων προκειμένου να επιλέξουν τη ΝΔ εάν θέλουν ν’ αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά για την κίνηση Τσιτουρίδη και όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες με αναφορές στον «καραμανλικό» χώρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για «μεθόδους παρακράτους» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι είτε βρίσκεται σε συνεννόηση με πρώην στελέχη της ΝΔ είτε, στην καλύτερη περίπτωση, εκμεταλλεύεται τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, προκειμένου ν’ ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία.

Προς τούτο, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα και προς το εσωτερικό της ΝΔ, υποστηρίζοντας ανοιχτά πως υπάρχουν κάποιοι που, από τη στιγμή που εκείνος εξελέγη πρόεδρος, φαντάζονται πως θα βοηθούσε τη ΝΔ μια χαλαρή αντιπολίτευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.Η… απόβαση στη Μακεδονία

Το πρόγραμμα της περιοδείας Μητσοτάκη στη Μακεδονία ξεκινά το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο Σάββατο τις Σέρρες. Την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και θα μιλήσει το απόγευμα στη Βέροια, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, θα δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του τόσο προς τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο όσο και προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη λογική πως ο «γαλάζιος» στόχος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η επικράτηση σε όλες τις περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς).

Πριν από την αναχώρησή του για τη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ από την απερχόμενη, Μαρία Σπυράκη στην έως σήμερα αναπληρώτριά της, Σοφία Ζαχαράκη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ