BMW Σειρά 7 και X7 συγκρίνουν τα «νεφρά» τους (+video)


Όσο τεχνολογικά προηγμένα κι αν είναι, ασχέτως της επιβλητικής εμφάνισης που διαθέτουν και του κύρους που αποπνέουν, το κύριο χαρακτηριστικό των BMW 7 και X7 είναι ένα: οι θεόρατες γρίλιες στο εμπρός μέρος!

Τα δυο κορυφαία μοντέλα των Βαυαρών έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο πόλεμο εντυπώσεων, αναφορικά με το ποιο την «έχει μεγαλύτερη» – τη μάσκα. Μέχρι την εμφάνιση της ανανεωμένης 7αρας, η X7 είχε το αδιαμφισβήτητο προνόμιο των μεγαλύτερων «νεφρών» που τοποθετήθηκαν ποτέ σε BMW. Η παρουσίαση της ναυαρχίδας του Μονάχου, ωστόσο, ανακάτεψε την τράπουλα και κατέστησε την Σειρά 7 ως το «αφεντικό της μάσκας». Τα δυο αυτοκίνητα, όμως, έχουν ελαφρώς διαφορετική τεχνοτροπία: στο μεγάλο SUV η γρίλια είναι περισσότερο τετράγωνη, δίνοντας περισσότερο κάθετο άνοιγμα στους αεραγωγούς. Στη λιμουζίνα οι σχεδιαστές έδωσαν βάση στο πλάτος. Παρόλα αυτά, και βάσει μετρήσεων των Γερμανών, η 7αρα κερδίζει επάξια το συγκριτικό με την εκτός δρόμου «αδερφή» της.

Τα πολυτελή μοντέλα που βλέπουμε στο video είναι οι κορυφαίες εκδόσεις, δηλαδή η X7 M50d και η 745Le Drive. Στην πρώτη περίπτωση o 3λιτρος ντίζελ συνδυάζεται με 4 (και ολογράφως, τέσσερα) τούρμπο, αποδίδοντας 400 ίππους και 760 Νm ροπής. Οι επιδόσεις μόνο SUV 2,5 τόνων δεν θυμίζουν, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,4 δλ. και την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, έχοντας παράλληλα 7 λίτρα/100 χλμ. μέσης κατανάλωσης. Για την κορυφαία υβριδική μορφή της 7αρας τώρα, το plug-in  σύστημα περιλαμβάνει έναν εν σειρά, 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα 3.0 λτ. απόδοσης 286 ίππων και 450 Nm ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα με ονομαστική ισχύ 113 ίππων και ροπή 265 Nm και μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή χωρητικότητα. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 394 ίππους και η ροπή τα 600 Nm, όταν ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας είναι στην επιλογή SPORT mode. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 5,1 δλ., ενώ και εδώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Εκεί που «δεν βλέπει» την X7, βέβαια, είναι στον τομέα της κατανάλωσης, όπου η 745e με το μακρύ μεταξόνιο αρκείται σε μόλις 2,6 λίτρα/100 χλμ!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ