Η BMW ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της Honda στη Μεγάλη Βρετανία


Τον προηγούμενο μήνα η Honda είχε ανακοινώσει πως θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας το 2021. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει συνολικά τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται σε ετήσια βάση 150.000 αυτοκίνητα και απασχολούνται περίπου 3.500 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το βρετανικό τύπο πάντως υπάρχει ακόμα ελπίδα το εργοστάσιο να μείνει σε λειτουργία μιας και υπάρχουν πληροφορίες πως η BMW ενδιαφέρεται για την αγορά του, προκειμένου να μεταφέρει εκεί μέρος της παραγωγής της. Βασικό μοντέλο αναμένεται να είναι η X1, μαζί με άλλα της γκάμας των Βαυαρών.

Το Swidon έχει νόημα για τη BMW μιας και διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο στο Hams Hall που είναι κοντά σε αυτό της Honda καθώς και ένα δεύτερο στο Oxford, όπου κατασκευάζονται τα Mini. Στο εργοστάσιο αυτό η δυναμικότητα έχει εξαντληθεί και αυτός είναι και ο λόγος που ένας σημαντικός αριθμός Mini κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Στο Ολλανδικό εργοστάσιο κατασκευάστηκαν πέρυσι συνολικά περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα στα οποία περιλαμβάνονται και πολλές X1, που βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό των Mini. Η ζήτηση για την X1, στην οποία αντιστοιχεί το 13% των παγκόσμιων πωλήσεων της BMW, αυξάνεται συνεχώς και έτσι η γερμανική εταιρεία αναζητά τρόπους να την καλύψει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ