Πώς τα καταφέρνει το νέο Toyota Corolla 1.2 Turbo στην πίστα; (+video)


Το Τoyota Corolla 12ης γενιάς έχει πατήσει τους τροχούς του στην Ελλάδα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για συνέχιση του υπερ-επιτυχημένου εμπορικού σερί που έχει χτίσει στο πέρας των ετών, το οποίο συντήρησε το Auris. Το εμπορικό πλασάρισμα δίνει βάση στην υβριδική έκδοση, ωστόσο ο 1.200αρης υπερτροφοδοτούμενος δεν θα πρέπει να θεωρείται αουτσάιντερ. Ειδικά από την στιγμή που το Corolla με τον εν λόγω κινητήρα, ξεκινάει πάνω από 3.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το υβριδικό.

Καιρός να δούμε πώς τα καταφέρνει η ολοκαίνουργια πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), η οποία εξασφαλίζει σημαντικά αυξημένη ακαμψία κατά 60% και χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 10 χιλιοστά. Οι Ιάπωνες συνάδελφοι πήραν τόσο την έκδοση με το 6αρι χειροκίνητο, όσο και αυτή με το κιβώτιο μεταβαλλόμενης σχέσης CVT και τις «έστυψαν» εντός πίστας. Το ίδιο έκαναν και με το υβριδικό, αλλά αφιέρωσαν σαφώς λιγότερο χρόνο καθώς το Corolla Hybrid στοχεύει στην οικονομία. Το 1.2 Turbo από την άλλη, μπορεί να μην έχει την απίστευτη ιπποδύναμη, όμως τα χαρακτηριστικά του κινητήρα ταιριάζουν περισσότερα με την αιχμηρή σχεδίαση που υπόσχεται αντίστοιχο δυναμισμό μόλις ο δρόμος αρχίζει να σφίγγει.

Να υπενθυμίσουμε πως η κορυφαία έκδοση του Corolla αποτελείται από ένα νέο υβριδικό σύνολο 2 λίτρων, που αποδίδει 181 ίππους και μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,9 δλ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ