Πώς να επιλέξετε το ιδανικό make-up set για τον τόνο της δικής σας επιδερμίδας


«Η καλύτερη απόχρωση μακιγιάζ στον κόσμο όλο, είναι αυτή που αναδεικνύει την προσωπική σας εικόνα στο μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα», έχει πει η Coco Chanel.
Οι τάσεις του μακιγιάζ συνεχίζουν να αλλάζουν ανά περιόδους. Αυτό που πριν μια δεκαετία θεωρείτο «top of the list» σήμερα αξιολογείται ως «old fashioned», ενώ ακόμη και το στυλ μακιγιάζ της προηγούμενης άνοιξης, αυτή τη χρονιά πιθανώς να είναι «passé». Γιατί; Επειδή, απλά η μόδα (και μια ολάκερη βιομηχανία καλλυντικών) το προστάζει. Ναι, αλλά τι συμβαίνει όταν ο τύπος του δέρματός σας δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τα ντεμοντέ ούτε τα τρέντι; Μήπως η λογική του «all time classic», ή -κυρίως- η έννοια του «tailor made», είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μακιγιαριστείτε σωστά και υπεύθυνα;

Σας υποδεικνύουμε τον πιο χρηστικό τρόπο να απλώνετε τα προϊόντα του make up με μόνο βασικό κριτήριο τον τύπο της επιδερμίδας σας, προσπερνώντας εποχές και κάθε λογής επιβουλές μόδας (ή ηλικίας).

Βήμα 1: Ο έλεγχος του φυσικού τόνου της επιδερμίδας
Φορέστε ένα λευκό πουκάμισο ή μπλουζάκι, σταθείτε κόντρα στο φυσικό φως και κοιτάξτε στον καθρέφτη (ή τραβήξτε μια selfie). Αν το δέρμα σας δείχνει περισσότερο κίτρινο ή κόκκινο, επιλέξτε τις μπλε-ροζ αποχρώσεις για βάση του μακιγιάζ ώστε να ισορροπήσετε το αποτέλεσμα. Πράξτε αντίθετα εάν το αποτέλεσμα υποδεικνύει ότι έχετε ανάγκη για περισσότερο θερμές αποχρώσεις.

Βήμα 2: Το χρώμα των χειλιών και των ματιών
Εάν το χρώμα των ματιών σας είναι θερμό (καστανά ή μελί), τονίστε τα περισσότερο με εξίσου ζεστές αποχρώσεις σκιών όπως το βαθύ κόκκινο ή το σαμπανιζέ. Τα χείλη, οφείλουν να ακολουθήσουν τη συμφωνία: μπεζ, καφέ έως κόκκινο της φωτιάς αν έχετε μικρό μέγεθος χειλιών και, αντίθετα, ροζ, κόκκινο ή βιολετί, αν τα χείλη σας είναι εκ του φυσικού τους ζουμερά και σαρκώδη.

Βήμα 3: Τα μάγουλα
Το ρουζ, είτε υγρό είτε σε μορφή πούδρας, οφείλει να συνδυάζεται με δυο παράγοντες: πρώτον, την φυσική κατάσταση της επιδερμίδας (βλέπε πρόωρη γήρανση) και δεύτερον, την λιπαρότητα ή την ξηρότητα (παράγοντες που δεν εξαρτώνται από την ηλικία). Μια πιο υγρή υφή ρουζ προσδίδει λάμψη και κάλυψη, ενώ οι σκόνες βοηθούν στην πρόσκαιρη εξαφάνιση της γυαλάδας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ