“Plastikophobia”: ένα σπήλαιο από πλαστικά μιας χρήσης (vid)


Το “Plastikophobia” αποτελεί ένα δημιούργημα στην Σιγκαπούρη από πλαστικά μιας χρήσης που αποτυπώνει το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών δεν αφορά τον φόβο για το πλαστικό αλλά δημιουργήθηκε με σκοπό να τονώσει το φόβο για το τι πρόκειται να συμβεί αν τα πλαστικά συνεχίσουν πλήττουν τους ωκεανούς.

Στη Σιγκαπούρη, ο Βον Γουόνγκ, τα Imaginary Studios και μια στρατιά εθελοντών ακούραστα συνέλεξαν και καθάρισαν 18.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια για να δημιουργήσουν ένα σπήλαιο, το οποίο ονόμασαν «Plastikophobia».

Το «Πλαστικοφοβία», για τους δημιουργούς, δεν σημαίνει «φόβος του πλαστικού». Αναφέρεται στον φόβο για το τι θα συμβεί στον κόσμο μας αν δεν πάψουμε να παίρνουμε απρόσεκτες αποφάσεις: το να ρουφήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα από ένα πλαστικό ποτήρι σημαίνει, ενδεχομένως, χρόνια και χρόνια που αυτό το ποτήρι θα επιπλέει στα νερά των ωκεανών.

Οι δημιουργοί, αφού συνεργάστηκαν με την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης για τη συλλογή του υλικού, θέλησαν η εγκατάσταση να είναι φωτογραφίσιμo σκηνικό ή, για την ακρίβεια, instagrammable. Ώστε, ο κάθε περιηγητής σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να πέσει θύμα αυτού του «όπλου μαζικής δημιουργίας».


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ