Όταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφτηκε τη Λίμνη Ευβοίας για να πει το τελευταίο αντίο στον “αγαπητό φίλο” της (vid, pics)


Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1996, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, πραγματοποίησε ένα ταξίδι αστραπή σε ένα μικρό χωριό της Εύβοιας για να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον “αγαπητό φίλο” της, τον 27χρονο Γιάννη Καλυβιώτη, ο οποίος νοσηλευόταν για μήνες στο νοσοκομείο Royal Brompton του Λονδίνου

Το 1996 η πριγκίπισσα Diana επισκέφθηκε την Ελλάδα και βρέθηκε στο χωριό Λίμνη Εύβοιας για να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει σε ένα νέο παιδί που «έσβησε» σε νοσοκομείο της Αγγλίας.

H Diana είχε γνωρίσει τον 27χρονο Γιάννη Καλυβιώτη ένα χρόνο νωρίτερα σε μια επίσκεψή της σε βρετανικό νοσοκομείο. Κάτι στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα του νεαρού που έπασχε από ανίατη τότε νόσο, κέρδισε την πριγκίπισσα. Θα τον επισκεπτόταν αρκετές φορές ξανά.

Όταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφθηκε την Λίμνη Ευβοίας (φωτογραφία περιοδικό Κ της Καθημερινής)

Εκείνος όμως δεν είχε πολύ χρόνο. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ζήτησε από την πριγκίπισσα μια χάρη. Να παρευρεθεί στην κηδεία του για να δώσει κουράγιο στην μητέρα του και να της απαλύνει τον πόνο. Κανείς δε γνώριζε για την υπόσχεση, εκτός από την πριγκίπισσα – το φορτωμένο πρόγραμμα της οποίας είχε σίγουρα άλλες προτεραιότητες.

20428498 10211769212244855 1979269334 n

Κι όμως, εκείνο το πρωινό του Σεπτεμβρίου του 1996 οι κάτοικοι της Λίμνης Ευβοίας είδαν την πριγκίπισσα ντυμένη στα μαύρα να περπατά στα σκονισμένα σοκάκια του χωριού. Συνοδευόμενη από την Ελληνίδα φίλη της, Χρυσάνθη Λαιμού, παρηγόρησε τη μητέρα του φίλου της και του απηύθυνε το ύστατο «χαίρε», χωρίς να κρύβει ούτε τη συγκίνηση ούτε τη μεγάλη καρδιά της…

Ο Γιάννης έπασχε από κυστική ίνωση, μια προοδευτική, γενετική ασθένεια που προκαλεί μόνιμες πνευμονικές λοιμώξεις και περιορίζει την ικανότητα να αναπνέει ο ασθενής με την πάροδο του χρόνου. Ο Γιάννης, ήταν δικηγόρος στην Χαλκίδα, ενώ μεταφέρθηκε στο Λονδίνο το 1995 όπου έλαβε θεραπεία για σχεδόν 18 μήνες.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον συνάντησε στο Brompton κατά τη διάρκεια μίας από τις πολλές επισκέψεις της στα νοσοκομεία του Λονδίνου. Λέγεται ότι ήταν εξαιρετικά συγκινημένη από την απόλυτη αποφασιστικότητα του να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Είχε αναπτύξει μια στενή φιλία με τον Γιάννη. Μάλιστα, τον είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μόλις έμαθε για το θάνατό του, επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροσκάφος που της προσέφερε η οικογένεια και πέταξε στην Αθήνα. Στη συνέχεια ταξίδεψε με αυτοκίνητο στην πόλη του Γιάννη, τη Λίμνη Ευβοίας.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε συγκινηθεί από την προσπάθειά του νεαρού από την Εύβοια να νικήσει τον θάνατο, ενώ μάλιστα τον είχε καλέσει και στο Κένσινγκτον για δείπνο, όταν θα γινόταν καλά.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Σισανίου, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, γνώρισε την Νταϊάνα την ημέρα που εκείνη έσπευσε στο νοσοκομείο για να μάθει το τραγικό νέο του θανάτου του Γιάννη Καλυβιώτη.

Λίγες μέρες μετά ο μητροπολίτης Παύλος θα υποδεχόταν την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην Ελλάδα, καθώς εκείνη είχε κρατήσει την υπόσχεσή της και είχε δώσει το «παρών» το 1996 στην κηδεία του νεαρού της φίλου.

Η Νταϊάνα επισκέφθηκε την οικία του Έλληνα φίλου της που έφυγε από τη ζωή, στη συνέχεια παρέστη και στην κηδεία του, όπου κάθισε μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια του Γιάννη, ενώ μίλησε με συγγενείς του αλλά και με την Αγγλίδα νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο Λονδίνο.

Ο πατήρ Παύλος είπε τότε, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, αναφερόμενος στην παρουσία της πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι την έστειλε ο Θεός σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη.

Την εποχή της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Diana αποτέλεσε αντικείμενο αυξημένης διερεύνησης σε παγκόσμιο επίπεδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δεδομένου ότι ο γάμος της είχε τερματίσει με διαζύγιο ένα μήνα πριν, στις 28 Αυγούστου 1996.

Η Νταϊάνα σκοτώθηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε σήραγγα του Παρισιού στις 31 Αυγούστου 1997.

Φωτογραφίες: ΑP, Περιοδικό Κ της Καθημερινής


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ