Γουέμπερ για Σπανούλη: “Θρύλος και μέντορας μου” – video


Η Euroleague εστίασε στον Μπιάντε Γουέμπερ, ο οποίος αγωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες στη διοργάνωση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για την απόφασή του να υπογράψει μεσούσης της σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη.

«Ο κόσμος ξέρει τον Ολυμπιακό. Παίκτες όπως οι Μπόμπι Μπράουν, Πατ Μπέβερλι και Έισι Λο έχουν αγωνιστεί με επιτυχία στον Ολυμπιακό. Ήθελα να είμαι σε μία νικήτρια ομάδα. Μίλησα με τη μητέρα μου και αρκετούς ακόμα ανθρώπους και κατάλαβα πως αν θέλω κάτι διαφορετικό, πρέπει να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Σκέφτηκα πως μπορώ να παίξω στον Ολυμπιακό, τον οποίο είχα δει στο NBA 2k. Λίγο πριν έρθω εδώ, έπαιξα με τον Ολυμπιακό στο NBA 2K. Σκέφτηκα πως «εντάξει, μπορώ να παίξω μαζί με αυτούς τους παίκτες»», δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ.

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, ανέφερε πως «είναι ένας θρύλος. Όλοι μιλούσαν για εκείνον, όταν η Ελλάδα νίκησε τις ΗΠΑ το 2006. Είναι ο μέντορας μου στην ομάδα. Μιλήσαμε και προσπαθώ να μάθω από αυτόν τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένας καλός πόιντ γκαρντ και το επίπεδο της EuroLeague: «Πρέπει να είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους. Είναι ένα μεγάλο άλμα, όταν μαθαίνεις ένα νέο σύστημα. Μου αρέσει να νικάω. Θέλω τα πάντα να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα παρακολουθήσει τα playoffs. Πέρσι, όταν ήμουν στις ΗΠΑ, είχα παρακολουθήσει την EuroLeague. Γνωρίζω οπότε πως θα με παρακολουθούν και αυτό είναι κάτι που θέλω. Θέλεις να παίζεις, όταν έχει σημασία και όχι όταν δεν σε παρακολουθεί κάποιος. Θες να αγωνίζεσαι, όταν τα φώτα είναι πάνω σου και λάμπουν».

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αναφερόμενος στον συμπαίκτη του, τόνισε πως «δίνει ενέργεια και ένταση στην άμυνα. Πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και όσο περισσότερο παίζουμε, θα νιώθει όλο και πιο άνετα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ