Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά δυστυχώς αφήνει τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

“Θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, σε μία εκδήλωση με έντονο πολιτικό χρώμα, καθώς πλησιάζουν οι Εκλογές 2019.

Σε σύσκεψη, λιγότερο από 60 μέρες από τις Εκλογές 2019, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιμελητηρίων της Μακεδονίας και παραγωγικών φορέων ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους παραγωγικούς φορείς, ότι από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία, την οποία πρέπει να απολαμβάνουν, όπως την απολάμβαναν εκατονταετίες τώρα».

«Βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά σας, για να δηλώσω την απόφασή μου να σταθώ δίπλα σας απέναντι στα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς, τώρα, όλοι οι Έλληνες πια, διαπιστώνουν κάτι που είχα πει εδώ και καιρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσε, μένουν όρθια στο δρόμο της χώρας προς το αύριο».Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να αποτρέψει τη Συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι «έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών». «Αλλά, δυστυχώς κάθε μέρα που περνά είναι και μια πρόσθετη δικαίωση της στάσης της ΝΔ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ προχθές «ομολόγησε» δημόσια, ότι «συνειδητά, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα, με αντάλλαγμα την αποδοχή από μέρους τους του ονόματος Βόρεια Μακεδονία», ενώ παρέπεμψε και στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σχετικά με προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της γειτονικής χώρας, από το 2015.Εκλογές 2019 – «Τζιτζικώστας ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας»

«Η ζημιά δυστυχώς έχει γίνει, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας, η οποία δεν είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αφού προέβλεψε ότι ο κ. Τζιτζικώστας θα επανεκλεγεί «πανηγυρικά» περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συνέχισε: «Εμείς, ως επόμενη κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».Τοποθέτηση Α. Τζιτζικώστα

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη και την αξιωματική αντιπολίτευση για την «συνεπή, σωστή και εθνικά ωφέλιμη στάση από την πρώτη στιγμή», απέναντι σε μια «εθνικά επιζήμια και ιδιαίτερα επικίνδυνη» συμφωνία, αυτή των Πρεσπών. Υπογράμμισε, ότι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία παράγεται «το ένα τέταρτο του αγροτικού ΑΕΠ της χώρας», ενώ και η αύξηση των εξαγωγών είναι μεγαλύτερη κατά 20% από τον εθνικό μέσο όρο και αναφέρθηκε σε προβλήματα που προέκυψαν με προϊόντα της περιοχής σε διεθνείς εκθέσεις, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την οικονομία μας, για εμάς. για τον τόπο μας» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν είναι μόνο συναισθηματικά, ιστορικά, έχουν να κάνουν και με την οικονομία μας».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here