Με μουσική στο “φουλ” η κηδεία του Kith Flint των Prodigy – video

Με μουσική (Prodigy, τι άλλο) στο “τέρμα” πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Keith Flint στην ανατολική Αγγλία σήμερα, παρουσία εκατοντάδων θαυμαστών του συγκροτήματος.

Μάλιστα προσφέρονταν ζωγραφική προσώπου και δωρεάν τατουάζ προσφέρονταν σε εκείνους, που προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον frontman της μεγαλύτερης ίσως ηλεκτρονικής μπάντας όλων των εποχών, των Prodigy.

Ο Flint  εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε ηλικία 49 ετών. Μια έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού.

Ευρέως γνωστός για το πίρσινγκ στο πρόσωπό του, το «βαρύ» μέικ απ του και το εκκεντρικό κούρεμά του, ο Flint διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην «ηλεκτρονική» μουσική σκηνή.

Η νεκρώσιμη πομπή ακολούθησε μια πορεία 4 χιλιομέτρων στον ναό της Παρθένου Μαρίας και ενώ στην εκκλησία βρίσκονταν μονάχα φίλοι και συγγενείς, οι σύντροφοι του Flint στο συγκρότημα είχαν προσκαλέσει τους θαυμαστές τους να παραταχθούν στον δρόμο για να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά για τον Κιθ».

Ο Στιβ Χέιλς ήταν μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Φορώντας σκούρο μέικαπ και έχοντας βάψει πράσινη μια τούφα από τα μαλλιά του, για να μοιάσει στον εκλιπόντα μουσικό, ο Χέιλς επισήμανε ότι η συμμετοχή του κόσμου δεν τον εξέπληξε.Πομπή με μηχανές

«Ήταν η ίδια η μουσική για γενιές ολόκληρες» πρόλαβε να πει, προτού καλύψει τη φωνή του το βουητό από τις μηχανές που έρχονταν.

Η ιππήλατη νεκροφόρα ήταν διακοσμημένη με πορτοκαλί λουλούδια που σχημάτισαν το όνομα «Keef» και τη λέξη «chief», ενώ το πράσινο μικρόφωνό του και μια σύνθεση από λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα κοσμούσαν το φέρετρό του.

Ο ηθοποιός Πολ Κέι εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, αφηγούμενος ιστορίες για τα χρόνια του Φλιντ στους δρόμους και την αγάπη του για τις μηχανές, τα ζώα και ζίου ζίτσου, μερικά μόνο από τα πάθη του.

«Σου άρεσε να ζεις τη ζωή σου στην κόψη του ξυραφιού, έτσι για την έξαψη» είπε ο Κέι εκ μέρους του συντρόφου του στο συγκρότημα Λίαμ Χάουλετ.

«Ήσουν ένας αντι-σταρ, ένας πειρατής και ήσουν δεσμευμένος στον κοινό μας σκοπό να δονήσουμε τις ψυχές των ανθρώπων και να τραντάξουμε τα κτίρια».

Την ώρα βέβαια που το φέρετρο έβγαινε από τον ναό ακουγόταν το τραγούδι ενός άλλου συγκροτήματος, των System Of a Down, και συγκεκριμένα το Aerials.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here