Ιαπωνία: Οι περίφημοι “χικικομόρι” που ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία. video

Ζουν στην Ιαπωνία, αλλά πλήρως αποκομμένοι από την κοινωνία, μένοντας κλεισμένοι στο σπίτι τους για πάνω από έξι μήνες. Είναι οι περίφημοι “χικικομόρι”!

Το φαινόμενο των “χικικομόρι” είναι τόσο διαδεδομένο στην Ιαπωνία, ώστε η λέξη αυτή να ορίζει ένα πρόσωπο που δεν έχει πάει στο σχολείο ή στη δουλειά για τουλάχιστον μισό χρόνο και στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είχε καμιά πραγματική αλληλεπίδραση με οποιονδήποτε εκτός του οικογενειακού κύκλου του.

“Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Το φαινόμενο των “χικικομόρι” δεν αφορά μόνο τους νέους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μέχρι πρόσφατα η πεποίθηση ήταν πως η κατάσταση αυτή αφορούσε κυρίως εφήβους και πρόσωπα κάτω των 30 ετών, όμως η Ιαπωνία διαπιστώνει πως υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πιο ηλικιωμένων “χικικομόρι” που κλείνονται στο σπίτι τους για μεγαλύτερες περιόδους.

Περίπου τα μισά από τα πρόσωπα που ελήφθησαν υπόψη στην έρευνα ήταν απομονωμένα για περισσότερο από επτά χρόνια!Ιαπωνία: Οι απομονωμένοι “χικικομόρι”

Ο συνολικός αριθμός που υπολογίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας είναι μεγαλύτερος εκείνου των “χικικομόρι” κάτω των 39 ετών, ο οποίος είχε εκτιμηθεί σε 541.000 από παρόμοια κυβερνητική έρευνα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 2016.

“Τα δεδομένα της κυβέρνησης επαληθεύουν τη δική μας έρευνα σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός πιο ηλικιωμένων προσώπων σ’ αυτή την κατάσταση”, δήλωσε στο AFP η Ρίκα Ουέντα, η οποία εργάζεται για μια ΜΚΟ υποστήριξης γονιών που έχουν παιδιά χικικομόρι. “Όμως δεν είχαμε αντιληφθεί πως υπήρχαν τέτοια πρόσωπα και μεταξύ των 60χρονων”, πρόσθεσε.

“Αυτό δείχνει πως η ιαπωνική κοινωνία είναι σκληρή. Οι χικικομόρι προτιμούν να μένουν στο σπίτι παρά να συναντούν κόσμο”, εξηγεί η Ουέντα, η οποία εκτιμά πως ο κομφορμισμός και η κυρίαρχη θέση της εργασίας στην ιαπωνική κουλτούρα ασκούν ισχυρές πιέσεις.

“Πιστεύω πως η έρευνα αυτή μας σπρώχνει να αναρωτηθούμε τι είναι ευτυχισμένη ζωή για καθέναν από εμάς”, λέει.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ