Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Συνεχίζεται ο κατήφορος. Ο Γιασικεβίτσιους “πλήγωσε” και πάλι τους Πειραιώτες


Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τον Ολυμπιακό. Η Ζαλγκίρις Κάουνας άλωσε το ΣΕΦ (68-72), υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες στην όγδοη ήττα τους στα τελευταία δέκα παιχνίδια στην Euroleague. Νίκη επί της Νταρουσάφακα και συνδυασμό αποτελεσμάτων χρειάζονται οι “ερυθρόλευκοι” για να προκριθούν στα πλέι οφ.

Παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Μπριάντε Ουέμπερ (26π., ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) και την εξαιρετική απόδοση του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, πετώντας το «δώρο» της Αναντολού Εφές στη Βιτόρια στον «κάδο των απορριμμάτων».

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 68-72 από την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική της Euroleague, και απώλεσαν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρήκε και πάλι τρόπο να «πληγώσει» τους Πειραιώτες, διατηρώντας τη Ζαλγκίρις ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισηγς.

Πλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στο κλείσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου, απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, αν θέλει να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.Ο αγώνας

Με τον Μπριάντε Ουέμπερ να δίνει τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με σερί πόντους του εκρηκτικού Αμερικανού γκαρντ οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 15-8 στο 6′.

Ο Ζακ Λεντέι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να δώσει ανάσες στον Μιλουτίνοφ, ήταν, όμως, εκτός κλίματος αγώνα, έχασε δύο σερί φορές τον Ντέιβις στα μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να καταφέρουν να μειώσουν στο καλάθι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-16).

Το ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κλείνοντας τη ρακέτα της και κυκλοφορώντας καλά την μπάλα στην επίθεση, έτρεξε σερί 8-0 και προηγήθηκε με 18-24 στο 12′.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ κάλεσε τάιμ άουτ και τότε ξεκίνησε το πάρτι του Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ήταν ανίκητος κάτω από τα καλάθια, με τους Λιθουανούς που έπαιζαν με παγίδες πάνω του, να αδυνατούν να τον σταματήσουν.

Ο ψηλός του Ολυμπιακού σκόραρε συνέχεια, κατέβασε ριμπάουντ και αποτελούσε τον μόνιμο πονοκέφαλο των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια (27-27) στο 15′, ενώ ξέφυγε ακόμα και με 8 πόντους (36-28) στο 19′.

Ωστόσο οι Πειραιώτες χάλασαν την καλή εικόνα τους στο τέλος του ημιχρόνου, με τη Ζαλγκίρις να μειώνει σε 38-34.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Ο Ουέμπερ πήρε την σκυτάλη από τον Μιλουτίνοφ και τράβηξε το κουπί στο σκοράρισμα, ενώ έκανε και πολύ δουλεία στο πίσω μέρος του παρκέ. Κάπως έτσοι, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να ξεφύγουν με 9 πόντους (48-39) στο 25′.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν, μάλιστα, για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (51-39) στο 26′, αλλά κόλλησαν στην επίθεση στα τελευταία 3:30 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να δεχτούν σερί 9-0. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους Λιθουανούς στο -3 (51-48).

Η επιθετική ανομβρία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Οι Πειραιώτες έμειναν χωρίς σκορ για ακόμα 2:30 λεπτά, με τη Ζαλγκίρις να κάνει την ολική ανατροπή και να παίρνει το προβάδισμα (51-53).

Οι Λιθουανοί κατάφεραν να ξεφύγουν και με 5 πόντους (57-62), αλλά ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 6-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (63-62).

Η Ζαλγκίρις βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με 65-68, 1:15 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μιλουτίνοφ έκανε το 66-68 με 1/2 βολές, ο Ουέμπερ δεν κατάφερε να βρει τον στόχο και κρίσιμο δίποντο κι ο Γκριγκόνις με 2/2 βολές έκανε το 66-70, 6,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Μιλουτίνοφ έκανε το 68-70 στα πέντε δευτερόλεπτα για το φινάλε, με τον Παπανικολάου να κάνει φάουλ στον Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός ήταν άχαστος, όμως, και με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 68-72.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 38-34, 51-48, 68-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Γουέμπερ 26 (8/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Γουίλιαμς-Γκος 8 (5 ασίστ), Τουπάν, Μιλουτίνοβ 18 (6/8 δίποντα, 12 ριμπάουντ), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης, Λεντέι 3

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 13 (7 ριμπάουντ, 6 λάθη), Τόμπσον 6, Γουόλτερς 7, Γουόκαπ 2, Βέστερμαν 11 (3), Μιλάκνις 9 (3), Γουάιτ 14 (2), Γκριγκόνις 10, Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ