Ολυμπιακός – Μπλατ: “Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης”


Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε το αποτέλεσμα του αγώνα, υπενθυμίζοντας πως η ομάδα του παραμένει «ζωντανή» στη… μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ.

«Συγχαρητήρια στην Ζάλγκιρις. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Δεν σουτάραμε καλά και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά μας στα τρίποντα που είχαμε για ακόμη μία φορα σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας έδωσε ώθηση. Μακάρι να είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος της ημέρας το βάθος της Ζάλγκιρις μάς νίκησε. Είχαμε 6 πόντους από τους παίκτες του πάγκου και η Ζάλγκιρις 15 πόντους.», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο «πέντε εναντίον πέντε»:

«Πιστεύω πως δεν σουτάραμε καλά. Όταν δεν ευστοχείς από μακριά, δυσκολεύει και το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Οι ομάδες σε μαθαίνουν και ξέρουν να διαβάσουν το παιχνίδι σου. Τις τελευταίες εβδομάδες χάσαμε δημιουργούς και σκόρερ, όπως είναι ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς. Παίζει και αυτό ρόλο του. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο σημαντικό είναι. Δεν ήθελα να το πω στην αρχή για να μην φανεί σαν δικαιολογία. Όταν βγάζεις από την ομάδα 20-25 πόντους, δημιουργείται επιθετικό πρόβλημα».

Όσον αφορά το αν θα άλλαζε κάποια απόφασή του και το αν θα έκανε κάποια άλλη αλλαγή στο ρόστερ, δήλωσε: «»Πραγματικά είναι μία καλή ερώτηση. Θα ήθελαν να απαντήσω, αλλά όχι τώρα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περάσουμε. Δεν μας αρέσει να εξαρτιόμαστε από άλλα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θα απαντήσω στην ερώτησή σας, αλλά όχι τώρα».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον Μπριάντε Γουέμπερ και για το αν θα ήθελε να έχει παίκτες σαν αυτόν στο ρόστερ της ομάδας του και τη νέα σεζόν: «Ήρθε στα μισά της σεζόν. Βρέθηκε σε μία δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούσε να προσαρμοστεί και υπήρχαν τραυματισμοί. Είναι δύσκολο, αλλά προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα. Είναι ξεχωριστός. Δεν το βλέπεις πολύ συχνά στους ξένους παίκτες μιας ομάδας. Ειδικά σε αυτούς που πηγαίνουν σε μία ομάδα μεσούσης της σεζόν. Ίσως να γίνεται το καλοκαίρι που μπορείς να το ψάξεις καλύτερα. Πιστεύω πως αν το αποφασίσει και πιστεύω πως θα το κάνει, θα έχει μία σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ