Οργή εργαζομένων My Market: Μας παρουσιάζουν ως ανθρώπους που «χαμογελούν υποχρεωτικά»


Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Μetro (My Market) διευκρινίζει τη θέση του σε ότι αφορά τις τελευταίες καταστάσεις που συμβαίνουν

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το απαράδεκτα αντεργατικό περιστατικό της Περιφ. Διευθύντριας με το διαβόητο e-mail, (το οποίο από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικά καταδικάσαμε ως Σωματείο και για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε και κάναμε άμεσα παρέμβαση προς τη Διοίκηση της εταιρείας), εκτιμούμε ότι οι συνεχιζόμενες και συστηματικές πλέον αναφορές και χρήσεις του συγκεκριμένου περιστατικού από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται κυρίως με όρους φαιάς προπαγάνδας, συνειδητής παραπληροφόρησης και απόκρυψης της αλήθειας.

Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους, όχι από φόβο ή ενοχή, όπως μερικοί θα σπεύσουν να προδικάσουν, αλλά από αίσθηση ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρείας, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, ως δήθεν εργαζόμενοι που υποχρεώνονται να «χαμογελούν υποχρεωτικά» στους πελάτες.

Είναι ολοφάνερο επίσης, ότι η όλη υπόθεση, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση πολιτικών, κομματικών και παραταξιακών συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων στο πλαίσιο των συνεδρίων της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ, αλλά και την ανάπτυξη ακτιβιστικών δράσεων, κάτι που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Η υπόθεση αυτή τελικά, δεν στοχοποιεί απλά και μόνο τη Διοίκηση της εταιρείας εμφανίζοντας την ως «στυγνό εργοδότη», αλλά πάνω από όλα στοχοποιεί εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους, που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα (ιδίως μετά την εξαγορά της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ από την ΜΕΤΡΟ) για καλυτέρευση των εργασιακών μας σχέσεων και την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων.

Η στοχοποίηση δε του Σωματείου μας αλλά και του κλαδικού σωματείου στα τρόφιμα, ως δήθεν «εργοδοτικών», ως σωματείων που συμμετέχουν εργοδότες και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Οι κατηγορίες περί εμπλοκής εργοδοτών στα σωματεία τροφίμων, αποτελούν εδώ και χρόνια ψεύτικους ισχυρισμούς μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, που δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει σημαντική επιρροή στους εργαζόμενους του κλάδου και στις επιχειρήσεις του, παρά τη μαζικότητα της συμμετοχής των εργαζομένων στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τις συνεχείς επιθέσεις που σημειώνονται ενάντια στην εταιρεία που εργαζόμαστε, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτές χτυπούν εν τέλει όχι την εργοδοσία, αλλά τους εργαζόμενους που μετά από όλη αυτή την θύελλα που συνεχίζεται, εκφράζουν καθημερινά και φόβο και ανασφάλεια.

Τέλος επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, εμείς οι εργαζόμενοι στην ΜΕΤΡΟ (MyMarket), έχουμε κατακτήσει και επιλέξει το δικαίωμα να συμμετέχουμε ελεύθερα και χωρίς απολύτως καμιά παρέμβαση από τη Διοίκηση της εταιρείας, αλλά και χωρίς καμία κομματική ή άλλη καθοδήγηση, στο κλαδικό και επιχειρησιακό μας σωματείο, υπερασπίζοντας τους μισθούς μας, τις εργασιακές μας σχέσεις και το Επικουρικό μας Ταμείο.

Έχουμε επιλέξει μέσα από το ουσιαστικό διάλογο και την πραγματική επαφή με τη Διοίκηση της εταιρείας να αναδεικνύουμε και να προσπαθούμε να λύνουμε (άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία, άλλοτε με μικρότερη) όλα τα μικρά καθημερινά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν σε έναν οργανισμό που απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους.

Μέσα από το διάλογο και την παρέμβασή μας, έχουμε κατορθώσει να διατηρήσουμε σε ισχύ την κλαδική ΣΣΕ του Εμπορίου που έχει τυπικά καταργηθεί από το 2010, να δοθεί αύξηση στους εργαζόμενους της πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ με στόχο τη σταδιακή εξίσωση των εργαζομένων, να χορηγηθεί εταιρική ασφαλιστική κάλυψη, να διασφαλιστεί η θετική πορεία του Επικουρικού μας Ταμείου.

Όλα όσα συμβαίνουν τελευταία, δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε τη δράση του Σωματείου μας, ούτε την κατάκτηση καλών εργασιακών σχέσεων με αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ Διοίκησης και Σωματείου.

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορούν να ακυρώσουν και να εξευτελίσουν τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια με την οποία καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη του βιοπορισμού τους».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ