Χειμάρρα: “Θρίλερ” με τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης για τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Το βράδυ της Παρασκευής (29.03.2019) είχε γίνει γνωστό πως η Αλβανική κυβέρνηση δημοσίευσε με ΦΕΚ την απόφασή της να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με οργάνωση των ομογενών, η απόφαση αυτή έχει πλέον κατέβει από το site της κυβέρνησης, ίσως και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από πλευράς Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η οργάνωση Ομόνοια Χειμάρρας: «Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εξαφανίσει από την ιστοσελίδα της εφημερίδας της κυβέρνησης την απόφαση 172.

Το κατά ποσό η απόφαση αυτή έχει νομική ισχύ το διερευνούν οι δικηγόροι μας, αλλά για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Για αυτό τα ξεκαθαρίζουμε εμείς:

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δοθεί τίτλος ιδιοκτησίας σε κάθε Χειμαρριωτη για τη γη των πατέρων του. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι αυτοι οι τίτλοι να εγγραφούν στο υποθηκοφυλακείο.

Όταν θα έχει γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την αλβανική κυβέρνηση για να συζητήσουμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τους νόμους και τα διεθνή στάνταρ. Όχι με κλεψιές και κοροϊδίες, που σκοπό έχουν να μας διώξουν από τον τόπο μας»

πηγή: himara.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ