Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν – Ο λαός θα απαντήσει στην κοροϊδία


«Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει στα ψέματα, την κοροϊδία και τις ψεύτικες ελπίδες που είχε από την κυβέρνηση Τσίπρα» δήλωσε από τη Λάρισα, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επίθεση στη κυβέρνηση αναφορικά με την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, εξαπέλυσε από τη Λάρισα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια της περιοδείας της στη θεσσαλική πόλη.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας για τις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός θα απαντήσει στα ψέματα, την κοροϊδία και τις ψεύτικες ελπίδες που είχε από την κυβέρνηση Τσίπρα», για να συμπληρώσει ότι «ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν».

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη η κυβέρνηση στον τομέα της αγροτιάς «κατάφερε μόνο να ανεβάσει τους φόρους , άλλα και να φτάσει το κόστος παραγωγής σε τεράστιο επίπεδο ». Επίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για τον αγροτικό κόσμο, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κίνητρα για την παραγωγή.

Μιλώντας για την πρόταση της Ν.Δ στον τομέα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, η κ. Μπακογιάννη, υποστήριξε πως υπάρχει ανάγκη μείωσης της φορολογίας ώστε να υπάρχει αύξηση των επενδύσεων οι οποίες – όπως είπε – θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης είπε ότι χρειάζεται να υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση της γραφειοκρατίας, άλλα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε την προσπάθεια για την διευθέτηση των κόκκινων δανείων «δείλη και κουτσουρεμένη», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται στήριξη της καινοτομίας, αλλά και των ευρύτερων συγκεντρώσεων των αγροτών με φορολογικά κίνητρα.

«Η ΝΔ δεν πιστεύει ότι το κέρδος είναι ποινικό αδίκημα. Δεν μπορεί ο όποιος δηλώνει επιχειρηματίας να είναι και ταξικός εχθρός, γιατί δεν είναι ταξικός εχθρός. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει στην κατηγορία αυτών που γεμίζουν τα ταμεία με φόρους, Βεβαίως με την ενίσχυση που θα δώσουμε στην επιχειρηματικότητα θα είμαστε εξίσου αυστηροί σε δύο τομείς. Στην σωστή μισθολογική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, αλλά και στην φορολογική συμμόρφωση» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων της Ν.Δ η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μείωσε δραστικά το σύνολο των εξόδων, ενώ υποστήριξε ότι το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων. Επίσης είπε ότι υπάρχει δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν θα ακολουθηθεί η πρακτική του παρελθόντος, αλλά και πως η ΝΔ έχει προχωρήσει σε πλήρη εξυγίανση των οικονομικών της.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ