«Ψυχρός πόλεμος» Ρωσίας – ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα: Δεν στείλαμε στρατό, λέει η Μόσχα

Απολύτως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Ουάσιγκτον για “στρατιωτική επιχείρηση” στη Βενεζουέλα, λέει η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε σήμερα τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα λέγοντας ότι η Μόσχα δεν έχει κρύψει τις επιδιώξεις των ειδικών της στο Καράκας.

«Η άφιξη των ειδικών της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να ενοχλεί την Ουάσινγκτον…η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για «στρατεύματα». Επομένως, όλοι οι ισχυρισμοί για τη Ρωσία ότι διεξάγει «στρατιωτική επιχείρηση» στη Βενεζουέλα είναι απολύτως αβάσιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα.

Δύο αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Καράκας και πιστεύεται ότι μετέφεραν σχεδόν 100 στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και προσωπικό της κυβερνοασφάλειας. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έστειλε στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα βάσει μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, όμως επέμεινε πως δεν συνιστούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, απορρίπτοντας την απειλή του Τραμπ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here