Σώζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γκολάρες… παραμονής – “Τελειώνουν” οι Βοιωτοί


Αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα του Λεβαδειακού (0-2) -πετυχαίνοντας δύο γκολάρες- δείχνοντάς στους Βοιωτούς το… δρόμο του υποβιβασμού! Φωνάζουν οι γηπεδούχοι για το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου

Νίκη… παραμονής μέσα στη Λιβαδειά πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-0 του Λεβαδειακού και έκαναν αποφασιστικό βήμα για να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στη Superlerague, δείχνοντας παράλληλα στους γηπεδούχους το… δρόμο της εξόδου.Το ματς…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό. Μόλις στο 3′ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ. Μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου και σέντρα από δεξιά, ο Παμπλίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στον Γιακουμάκη, που είχε γυρίσει για να κόψει.

Ο Λεβαδειακός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια, ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαξε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και το παιχνίδι απέκτησε έναν πολύ καλό ρυθμό. Στο 14′ οι Βοιωτοί εκτέλεσαν ένα μακρινό φάουλ με τον Στανόγιεβιτς -από τον άξονα- η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πήρε περίεργη πορεία, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε με υπερένταση!

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από θέση δεξιά, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάγιτς αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα. Στο 27′ ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, από μπαλιά του Παντελιάδη, αλλά καταλογίστηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Τα τελευταία λεπτά είχαν δύο σημαντικές στιγμές. Στο 42′ ο Κάστρο έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά λίγο πριν περάσει την γραμμή η μπάλα, ο Παντελιάδης έδιωξε με προβολή και… έσωσε τον Λεβαδειακό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρκόφσκι σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ακύρωσε το τέρμα (μια φάση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αφού και στο ριπλέι δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρχε κάποια παράβαση).

Με την έναρξη της επανάληψης (50′) ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε ένα “χτύπημα”, αφού ο Κάργας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδας του να παίξει με δέκα παίκτες για 40 λεπτά. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε στη συνέχεια να βρει το… δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά στο 61′ είδε το σουτ του Σεργκελασβίλι να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Οι Βοιωτοί είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν για το γκολ (ανέβασαν την απόδοση τους Νανγκις και Ζησόπουλος) και στο 64′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Νανγκίς έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα στην περιοχή, με τον αμαρκάριστο Ζησόπουλο να κάνει τραγικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι!

Τελικά, ο Λεβαδειακός πλήρωσε ένα τραγικό λάθος και βρέθηκε πίσω στο σκορ! Ο Αντιλέχου προσπάθησε να κάνει το γύρισμα προς τον Μπάγιτς, αλλά ήταν τραγικό, ο Νικολιάς επωφελήθηκε και έφυγε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε και με τρομερή λόμπα “κρέμασε” τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα!

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια ακόμα “ζωγραφιά” να μας δείξει. Ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάνος έπιασε το ανάποδο “ψαλίδι” και νίκησε τον Μπάγιτς για το τελικό 0-2.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ