Λαμία – Πανιώνιος: Κοιτάζει… ψηλά και έστειλε “μήνυμα” στην ΑΕΚ


Τέσσερις μέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου της ιστορίας της κόντρα στην ΑΕΚ, η Λαμία έδωσε και πάλι… χαρά στον κόσμο της, επικρατώντας εντός έδρας του Πανιωνίου με 1-0. Το μοναδικό γκολ στο 6″ ο Καραμάνος. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Ντουρμισάι στο 41″. Πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους μετά από 3 ισοπαλίες – Έπιασαν στην 6η θέση τον Παναιτωλικό.

Η Λαμία πήρε την 8η νίκη της στη φετινή Superleague και 6η εντός έδρας, εξασφαλίζοντας σε τεράστιο βαθμό την παραμονή της στην κατηγορία. Ο πανιώνιος δεν μπόρεσε να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα, χάνοντας με 1-0 από την ομάδα της Φθιώτιδας.Η αναμέτρηση

Ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 1′. Έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μανθάτης έγινε αποδέκτης της μπάλας και μπήκε μέσα στην περιοχή από τ’ αριστερά, γύρισε για τον Ντουρμισάι που λίγο έλειψε να σκοράρει με προβολή, αλλά ο Αντέτζο έδιωξε σωτήρια.

Η Λαμία όμως πήρε πολύ γρήγορα το κέντρο και στην πρώτη της επίθεση κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Μπλάζιτς έκανε κάθετη για τον Επστάιν στο 6′, που γύρισε από τ’ αριστερά για τον Καραμάνο και ο τελευταίος με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και πίεσαν για να φτιάξουν κι άλλες ευκαιρίες. Σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο όμως, ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 41′ ο Καρυπίδης ανέτρεψε τον Ντουρμισάι, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο επιθετικός των “κυανέρυθρων” απέτυχε να νικήσει τον Σαράνοφ (απέκρουσε με τα πόδια).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μάκης Χάβος άλλαξε τον Σκόνδρα με τον πιο επιθετικό Βασιλαντωνόπουλο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα με υπομονή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ, αλλά όλα αυτά τα έκανε σωστά μέχρι έξω από την περιοχή της Λαμίας. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύτηκε τη… χλιαρή αντίδραση του Μπανανά, έκλεψε την μπάλα, βγήκε μόνος του απέναντι στον Μαλέρμπ, αλλά το πλασέ του κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Η Λαμία ανέβασε και αυτή στροφές, κάτι που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας “κυνήγησε” το γκολ και στο τελευταία δεκάλεπτο είχε δύο σημαντικές στιγμές. Στο 81′ ο Μαλέρπ έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπαράλες, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο πορτιέρε του Πανιωνίου έδιωξε εντυπωσιακά το εξαιρετικό πλασέ του Πίτι. Στην τελευταία φάση του ματς (90+1), ο Μπουμάλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στον Σαράνοβ και στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού της Λαμίας


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ