ΝΔ: «Δήθεν σκάνδαλο» η υπόθεση των διώξεων για τα δάνεια των κομμάτων


Οργή έχει προκαλέσει στη ΝΔ η υπόθεση των διώξεων για τα δάνεια των κομμάτων, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για «θράσος» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι υπενθυμίζουν πως και από την Κουμουνδούρου ζήτησαν με επιστολή του πρωθυπουργού από την Εθνική Τράπεζα πολιτικές διευκολύνσεις για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ, διαγράφοντας μάλιστα προηγούμενα χρέη του, ενώ έβαλε ως εγγύηση τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ – και την κρατική επιχορήγηση που αυτά συνεπάγονται – έως το 2023.

Έτσι, από την οδό Πειραιώς μιλούν για «δήθεν σκάνδαλο», το οποίο εκτιμούν ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τη σκανδαλολογία προκειμένου να πολώσει το κλίμα. Η εκτίμηση αυτή, μάλιστα, συνάδει, σύμφωνα με όσα λένε στη ΝΔ, με τις αντίστοιχες για ένα ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό, καθώς φαινομενικά τουλάχιστον δεν έχει κάποιον άλλο λόγο για να πολώνει το κλίμα με τη σκανδαλολογία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στο ζήτημα αναμένεται ν’ αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκληρώνει το απόγευμα την τριήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία με ομιλία στη Βέροια. Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Νιγρίτα και τις Σέρρες, ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε σε άμεση επαφή με τους πολίτες και συνομίλησε μαζί τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν πρόκειται να τους πει ψέματα διότι υπόσχεται μόνον όσα μπορεί να κάνει. «Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε αυτόν που κρύβεται», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας ασφαλώς τον κ. Τσίπρα.

Μιλώντας, εξάλλου, με αγρότες της περιοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως με το πρόγραμμα του κόμματός του και τις μειώσεις φόρων θα δουν αμέσως τη σύγκριση με το σημερινό καθεστώς στην τσέπη τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και οι πολίτες θα στείλουν διπλό μήνυμα, «καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε, για τη συμφωνία των Πρεσπών και το διχασμό. Αλλά θα υπερψηφίσουν και τη ΝΔ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εκφράσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ