Ουκρανία: Ψήφισαν οι τρεις “οδηγοί” της εκλογικής κούρσας (pics)

Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι για την προεδρία της Ουκρανίας ψήφισαν σήμερα σε μια απρόβλεπτη εκλογική αναμέτρηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία έπειτα από μια φιλοδυτική επανάσταση πριν από πέντε χρόνια και προώθησε τους δεσμούς με την ΕΕ, ψήφισε σε εκλογικό κέντρο του Κιέβου.

«Αυτές οι εκλογές είναι απολύτως απαραίτητες για να προχωρήσουμε μπροστά» και να ενταχθούμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ποροσένκο.

Η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής με προγενέστερη φιλοδυτική επανάσταση, το 2005, είπε προσερχόμενη να ψηφίσει στο Κίεβο ότι η χώρα «θα πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά προς μια επιτυχημένη, ευημερούσα ευρωπαϊκή Ουκρανία».

Ο υποψήφιος αουτσάιντερ, ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος προηγείτο στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, πήρε αποστάσεις από το πολιτικό κατεστημένο που χαρακτηρίστηκε από διαφθορά.

«Σήμερα ξεκινάει μια νέα ζωή, χωρίς διαφθορά», είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος επίσης ψήφισε στο Κίεβο.Ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος, Πέτρο ΠοροσένκοΗ πρώην πρωθυπουργός και υποψήφια, Γιούλια ΤιμοσένκοΤο φαβορί Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ