Τουρκία – Δημοτικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες – Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων

Στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η μετάδοση των αποτελεσμάτων στην Τουρκία αφότου έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες των δημοτικών εκλογών.
310 περιστατικά βίας ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς υπάρχουν 4 νεκροί και 62 τραυματίες.
Στοίχημα για τον Ερντογάν το αποτέλεσμα στις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Τουρκία, οι τοπικές επιτροπές έχουν ήδη καταμετρήσει το 35% των ψήφων.

Οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προηγούνται στις εκλογές για τους δήμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στην Κωνσταντινούπολη, από όπου το 1994 ο Ταγίπ Ερντογάν άρχιζε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος, ο εκλεκτός του νυν προέδρου της χώρας, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, προηγείται με 51,8% των ψήφων έναντι 45,8% του Ιμάμογλου, που υποστηρίζεται από τους Κιλιντσάρογλου – Ακσενέρ.

Στην Άγκυρα, ο επίσης υποστηριζόμενος από τον “Σουλτάνο”, ο Μεχμέτ Οζασεκί, προηγείται με ποσοστό 51,6% με καταμετρημένο το 22,5% των ψήφων έναντι του Γιαβάς, που έχει τη στήριξη της Αντιπολίτευσης.

Στην πόλη της Σμύρνης, όμως, ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ζεκμπέκι, γνωρίζει τη συντριβή, καθώς υπολείπεται με 20 μονάδες του αντιπάλου του.

Το δείγμα, όμως, δεν είναι ακόμη επαρκές για μια ασφαλή εικόνα, ενώ ακόμη το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει στην άρση των απαγορεύσεων για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα, ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Συνολικά στους 4, ανέρχονται, σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση, οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here